Menu Zavřít

Do všech stran

5. 11. 2004
Autor: Euro.cz

Continental

BRAND24

PRAHA (tpk) - Německému dodavateli dílů pro automobilový průmysl, koncernu Continental, se přesouvání výroby do zemí méně náročných na náklady vyplácí. Ve třetím čtvrtletí letošního roku zvýšil provozní zisk na 293 milionů eur. Čistý zisk společnosti dosáhl 209 milionů a tržby 3,06 miliardy. Na konci roku by tak měl provozní zisk Continentalu překročit miliardu eur, což by byl v historii firmy rekord. „Předpokládáme, že v roce 2005 se jak tržby, tak provozní zisk budou nadále zvyšovat,“ prohlásil výkonný ředitel koncernu Manfred Wennemer.
Jednou z posledních investic Continentalu je koncem října oznámené budování závodu na výrobu brzdových systémů u slovenského Zvolenu. Továrna za šedesát milionů eur by měla začít s produkcí koncem příštího roku a do pěti let by měla nabrat pět set zaměstnanců.
Další expanzi Continentalu, který se posouvá od zaměření na pneumatiky stále více mezi dodavatele všech možných dílů pro automobilový průmysl, podpořil i nedávný souhlas Evropské komise s akvizicí německé firmy Phoenix, vyrábějící plastové a gumové díly. Continental však musel přislíbit, že se některých svých aktivit zbaví. Phoenix by se měl nyní začlenit do divize ContiTech a jejich společné roční tržby by se měly ročně dostat na 2,9 milionu eur.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).