Divinis

26. června, 00:00 - Petr Holec
26. června, 00:00

Chcete skutečně ochutnat zlého TV šéfa Zdeňka Pohlreicha? Pak jděte do Divinisu

Známý televizí kuchař a kat Zdeněk Pohlreich vlastní i dvě hotelové restaurace, Café Imperial a Next Door, skutečně jeho jídlo ale ochutnáte v italském restaurantu Divinis. Ne že by tu snad sám vařil, na to má dnes slušně vytížený restauratér a reklamní „brand“ lidi. Spíš jde o to, že sám Pohlreich asi nejvíc ze všeho miluje italskou kuchyni, a proto právě Divinis odráží jeho vlastní představu o ní: Divinis je Pohlreich. A že není úplně špatná, dokazuje permanentní michelinské ocenění Bib Gourmand.

Špičkové italské restaurace, čímž určitě nemyslím počeštěné italské fastfoody, dnes v Praze zažívají boom. Neustále roste impérium Riccarda Lucqueho, majitele mimo jiné Aromi nebo La Finestry, novou a oblíbenou restauraci má i Emanuele Ridi a nedávno přibyly také Casa de Carli v centru nebo Ristorantino da Matteo na Letné. Pro restauratéry to samozřejmě znamená větší konkurenci, pro nás – gurmány a milovníky Itálie – je to ale určitě skvělá zpráva: větší konkurence znamená i větší kulinářskou kreativitu. Nebo jinak, nakrájenou burratou s rajčaty a předraženým vínem dávno nikoho neohromíte.

Divinis určitě originální je. Navíc jde o pravověrnou Itálii, přestože jsou majitel i šéfkuchař Češi.

Hubatý Pohlreich si nepotřebuje hrát na žádné gastronomické vlastenectví, takže si v Divinisu nehrají ani na „italský restaurant s českými kořeny“, ani vás tu neunavují příběhy o jehněčím z Jeseníků. Grilované kalamáry s květákovým pyré, lískovými ořechy a chorizem byly stejně italské jako serenády linoucí se z reproduktorů a stejně tak do zlatova ogrilované a uvnitř šťavnaté filety z mořského vlka s čočkou beluga. Obojí perfektně spláchnete minerálním severoitalským vínem Pinot Grigio.

A jestli chcete trochu víc masa, žádný problém. Jedl jsem v Divinisu i telecí saltimboccu s toskánskými fazolemi nebo fakt poctivou bisteccu Fiorentinu, obojí během velkorysé degustace barola od mladé vinařky z La Morry. Obojí chutnalo jako v Itálii. Nejde ale jen o jídlo a víno. Divinis je určitě také jednou z nejhezčích a nejútulnějších restaurací v Česku: cítíte se v ní jako venku ve společnosti, současně ale máte i své soukromí. Pro pravou italskou hostinu je to stejně důležité jako samotné mangare.

Divinis ? Týnská 21, Praha 1 ? t: 222 325 440 ? www.divinis.cz ? šéfkuchař: Jan Kratochvíl

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
5 věcí, které si pamatujte o dokumentárním akreditivu
Zdraží plyn v topné sezóně? Jaké faktory ovlivní jeho cenu?
Všude stejně: jak moc riskujete, když používáte univerzální hesla a pořád stejný PIN?
Kdy je vhodná doba pro přezutí a výměnu pneumatik
Volby 2017: kde volit, aneb jak najít volební místnost
Auta
Kia Stinger oficiálně přijela na český trh. Je to auto,…
Kam se poděl Natural 95 a běžná nafta? Nikam, teď se značí E5 a B7
Kolik může stát Škoda Karoq „v plné palbě“? Klidně přes milion
Jaguar zvažuje nástupce modelu XK. Použil by upravenou platformu z F-Typu
Volkswagen chce závodit s elektrickým prototypem. Zřejmě zkusí Pikes Peak
Technologie
Tip: Jak odložit instalaci Windows 10 Fall Creators Update na pozdější dobu?
HP představilo pracovní konvertibilní tablet pro lidi pracující s nástroji firmy Adobe
Levněji to ještě nebylo. Office 365 na celý rok jen za 599 Kč
Až do soboty zdarma. Stáhněte si tahovou strategii Civilization III
Jdete zítra volit? Liftago, SmileCar a Rekola vás k urně svezou zadarmo
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít