Menu Zavřít

Delší hřiště, lepší hráči

31. 8. 2005
Autor: Euro.cz

Kafelnikov při premiéře propadl

BRAND24

Hřiště Augusta National, dějiště turnaje US Masters, opět prochází velkou přestavbou. Nakonec jako téměř každý rok. Změn doznala i jedenáctá jamka, takže známá trojice 11., 12. a 13. jamka se již zřejmě nebude nazývat Amen Corner, ale Amend Corner (vylepšený roh). Zcela nový pohled čeká na hráče na odpališti hned šesti jamek. První jamka se opět prodloužila a nyní je o 55 yardů delší než v roce 1998. Čtvrtá jamka je delší o 35 yardů, sedmá o 40 yardů, navíc jsou podél fairwaye nové stromy. Jedenáctka se rovněž mírně prodloužila a také zazelenala stromy po pravé straně fairwaye. Jedná se nyní s 505 yardy o nejdelší par čtyři na tour. Mimochodem v roce 1998 měla jamka pouze 455 yardů. Patnáctá a sedmnáctá jamka se prodloužily o zhruba patnáct yardů. Celé hřiště má nyní délka 7445 yardů.
Letošní PGA Championship v Baltusrolu je již minulostí a Phil Mickelson si může leštit pohár. Podívejme se, jak si hráči vedli na nejdelší jamce v historii major akcí. Velkou výzvou byla jamka číslo 17. Par pět je dlouhý 594 metrů. Druhou ranou na green se při Open v roce 1967 dostal Billy Farell (jamka tehdy měřila „jen“ 558 metrů) a v roce 1993 John Daly (576 metrů). Jinak nikdo. Letos se očekávalo, že hráči budou mít problémy i s parem, ale opak byl pravdou - průměrné skóre na jamce bylo 4, 93. Jeden hráč dokonce zaznamenal eagle (tedy třetí, co byl druhou ranou na greenu), jinak jamka viděla 66 birdíků, 203 parů a 45 bogey. Žádný „dabláč“. To je úctyhodné.
Až nedůstojný výkon předvedla bývalá tenisová hvězda Jevgenij Kafelnikov na moskevském turnaji Caddilac Russian Open. Skončil po dvou kolech poslední, 40 ran nad par hřiště. Pro Kafelnikovova to byla premiéra na turnaji ze série European PGA Tour, kde startoval na divokou kartu. Debut však dopadl špatně. V prvním kole zahrál 88 úderů, ve druhém dokonce 96 ran a mohl jet domů. Turnaj vyhrál Švéd Mikael Lundberg výkonem patnáct ran pod par.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).