Menu Zavřít

DÁREK MÉDIÍM

23. 8. 2001
Autor: Euro.cz

H r a d     v e r s u s     T V     N o v a

Za neobvyklý a bezprecedentní krok manželů Havlových považuje generální ředitel TV Nova Vladimír Železný žalobu, kterou prezidentský pár v souvislosti s kontroverzní knihou Přemysla Svory „Sedm týdnů, které otřásly Hradem podal také na provozovatele Novy. Železný uvedl, že případnému soudnímu procesu hledí klidně vstříc.

„Zprávu jsme přijali s mimořádným překvapením, řekl Železný. Označil to za zásadní selhání poradců, kteří prezidenta nevarovali, a zároveň za „ne-uvěřitelný dárek médiím . O to, čemu americký prezident Bill Clinton vzdoroval v aféře s Monikou Lewinskou, si podle Železného prezidentský pár říká sám. Nabízí totiž obdobnou proceduru veřejného přetřásání, dokazování a vypovídání, což na poměrně dlouhou dobu zastíní ostatní události a zaměstná média. Železný to považuje za zbytečně rozdmýchanou událost, která mohla v klidu usnout, pokud by byla vzata s noblesou a nadhledem. „Z hlediska televize Nova mám pocit, že jsme na tom mimořádně dobře. Podle našich právníků půjde o jednoduchou záležitost, řekl Železný.

BRAND24

Havlovi požadují od Svory odškodnění pět milionů korun. Žalobu podali kromě Novy i na Lidové noviny a Blesk. Pokud soudní spory vyhrají, darují peníze na dobročinné účely. Žalovaná média se v říjnu obšírně zabývala vztahem mezi Dagmar a Václavem Havlovými a jejich údajnou manželskou krizí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).