Menu Zavřít

Další pokus

28. 12. 2006
Autor: Euro.cz

Zdravotní pojišťovna MV

BRAND24

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra (ZPMV) hledá nové sídlo. Prostřednictvím veřejné soutěže chce vybrat firmu, která jí vybuduje reprezentativní pražskou centrálu. Ta by se měla nacházet v samém jádru města nebo jeho blízkosti. Cena nemá přesáhnout 110 milionů korun. Instituce o nové administrativní prostory neusiluje poprvé - v minulosti už vyhlásila čtyři zakázky, avšak žádná z předložených nabídek nesplňovala požadavky vedení ZPMV.
Pojišťovna sídlí v ulici Na Míčánkách 2 v Praze 10. Dům byl postaven jako součást vršovických kasáren v letech 1887 až 1890. „Současný stav nutně vyžaduje opravu, a to tím spíše, že ostatní historické budovy areálu byly již navráceny do původní podoby v rámci rekonstrukce a dostavby justičního paláce ministerstva spravedlnosti,“ uvedla mluvčí pojišťovny Lucie Králová.
Pokud by se podařilo zajistit nové sídlo ředitelství, původní budovu by prý pojišťovna po nutných zásazích obývala i do budoucna. ZPMV v současné době nabízí k prodeji bývalá sídla poboček v Olomouci a v Českých Budějovicích. Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR je druhým největším zdravotním zařízením v České republice, neboť má více než milion klientů. (bor)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).