Menu Zavřít

ČTVRTINA NA BURZU

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Telekom Austria

VÍDEŇ (WtW) – Telekom Austria (TA) se postaral o zápis do knihy rekordů: úpis akcií, kterým startuje telefonní operátor nástup na burzu, je největší emisí v rakouských dějinách.

Na obchodu chce vydělat především státní průmyslový holding ÖIAG, který hodlá přepustit do soukromých rukou čtvrtinu ze svých pětasedmdesáti procent v TA. Analytici však očekávají vzhledem ke špatným výsledkům na trhu pouze nízké ceny akcií kolem deseti eur. Do diskuse na toto téma se zapojil i druhý větší akcionář Telecom Italia (25 procent), který se snažil vyhnat ceny nahoru. Šance cenných papírů na příznivější ceny ale nepovažují experti za příliš reálné.

Privatizační výbor TA oznámil, že vstup na burzu jednohlasně schvaluje. „Myslíme si, že vyšleme pozitivní impuls domácímu kapitálovému trhu. A vkladatelům chceme poskytnout jedinečnou šanci, jak získat účasti na klíčovém podniku země, oznámil mluvčí ÖAIG Lutz Sperlich.

BRAND24

Pro váhavé připravil Telekom Austria bonus. Ti, kdo se rozhodnou včas, obdrží pětiprocentní slevu a zdarma jednu akcii za každých deset upsaných. Podmínkou je držení cenných papírů po dobu osmnácti měsíců.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).