Menu Zavřít

Chybějící článek

23. 4. 2003
Autor: Euro.cz

Martin Bláha

BRAND24

PRAHA (tpk) – Představenstvo české pobočky Raiffeisenbank je konečně kompletní. Posledním pátým členem byl totiž začátkem dubna jmenován Martin Bláha (33), jenž zároveň s tím rozšířil svoji odpovědnost za oblast Treasury a investičního bankovnictví. Představenstvo od té chvíle pracuje ve složení: Kamil Ziegler, Willem Hueting, Pierre Brisse, Rudolf Rabiňák a Martin Bláha.
Bláha bude i nadále zastávat funkci výkonného ředitele Treasury a investičního bankovnictví. Do roku 2001 působil v HypoVereinsbank CZ jako ředitel Treasury. Absolvoval řadu prestižních kursů se specializací mimo jiné na problematiku finančních derivátů a finanční matematiky.
Nový člen představenstva vystudoval střední průmyslovou školu v Praze (1988) a v roce 1993 nastoupil do České spořitelny jako obchodník v oddělení obchodování s cennými papíry. V letech 1993 až 1997 působil v Oddělení finančního trhu České národní banky. Poté přešel do Vereinsbank CZ, kde zpočátku pracoval jako obchodník, poté vedoucí oddělení peněžního trhu a derivátů a posléze se stal ředitelem divize International Martkets. V bance se rovněž podílel na procesu slučování Vereinsbank a Hypobank. Od roku 2001 vykonává funkci výkonného ředitele Treasury a investičního bankovnictví v Raiffeisenbank a na tomto postu setrvá i nadále. Bláha se v průběhu let 1993 až 2000 zúčastnil řady odborných kursů mimo jiné v oblasti finančních derivátů, swapových operací, dealingu a finanční matematiky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).