Menu Zavřít

Čekají čtyři miliardy

27. 4. 2007
Autor: Euro.cz

Fondy Eko-Energie

BRAND24

Až čtyři miliardy korun budou moci v letech 2007 až 2013 získat malí a střední podnikatelé z fondů Evropské unie prostřednictvím programu Eko-Energie, který je zaměřen na investiční podporu obnovitelných zdrojů a na zvyšování účinnosti při výrobě elektřiny a tepla. „Náš program je v Bruselu hodnocen pozitivně,“ řekl ministr průmyslu Martin Říman s dodatkem, že zájemci o dotaci se mohou registrovat od počátku června. Příjem úplných žádostí, na jejichž základě bude komise hodnotit kvalitu projektu, pak má začít od 1. srpna.
„Malé a střední podniky budou smět žádat o dotaci do výše 100 milionů korun. Míra podpory u jednotlivých projektů se pohybuje kolem třiceti procent,“ doplnil ředitel ministerského odboru elektroenergetiky Ladislav Pazdera. Mezi priority bude prý patřit výstavba malých vodních elektráren a výroba elektřiny z biomasy.
Program Eko-Energie navazuje na obdobný program z let 2004 až 2006, v jehož rámci bylo ze strukturálních fondů na podporu elektřiny z obnovitelných zdrojů nebo na úspory při výrobě uvolněno asi 800 milionů korun. Subvence získalo 104 projektů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).