Café Buddha Balbínova

26. června, 00:00 - Klára Donathová
26. června, 00:00

Malá vinohradská restaurace nabízí promyšlená jídla napříč Asií Café Buddha sídlí na stejné adrese léta, něco mu ale celé ty roky chybělo. To něco, co ho vyšvihlo mezi nejlepší asijské restaurace u nás, mu přinesla Sofia Smithová. Známá šéfkuchařka, původem z Irska, s kořeny v Malajsii, si umí s chutěmi neuvěřitelně hrát. Většinou nevydrží dlouho na jednom místě, a tak jste ji už možná zaznamenali v celé řadě podniků. Nakonec ale zakotvila v malé restauraci na Vinohradech, kde velí kuchyni spolu se Štěpánem Návratem už téměř dva roky, a je to dobře.

Jídlo, které společně připravují, je skvělé a překvapivě fajn jsou i ceny, za které ho tu prodávají.

Pokud chcete vyzkoušet to nejlepší, co Café Buddha nabízí, zvolte bez obav osmichodové degustační menu pro dvě osoby. Café Buddha feast (880 korun/osoba) se průběžně mění podle momentální inspirace šéfkuchařů, všechna jídla jsou ale trefou do černého. Připravte se na to, že pálivost se postupně stupňuje, takže pokud s ní máte problém, zkuste se domluvit s obsluhou. Na začátek dostanete třeba fusion jarní rolku, jejíž rýžový papír ukrývá ledový salát, krevetu v tempuře, avokádo a mango, k tomu trochu tobiko kaviáru a výborně vyladěné omáčky. Následovat může křupavý smažený měkkoschránkový krab s prudce smaženým vejcem, které bylo předtím sedm minut vařeno při nízké teplotě, takže žloutek zůstane krásně tekutý. Po něm nadýchané bochánky Gua bao s bůčkem z přeštického vepře, švestkovou omáčkou, nakládanými okurkami, jarní cibulkou a sekanými arašídy.

Vaši citlivost na pálivá jídla může vyzkoušet salát ze zelené papáji a manga s křupavými krevetovými karbanátky a svěže nakyslou, leč dosti pálivou zálivkou, ve které nechybí limetová šťáva a rybí omáčka. Jedním z vrcholů menu pro mě byly mušle sv. Jakuba připravené na přepuštěném másle s karamelizovaným kokosem a rukolou v tempuře, které hrály pro změnu na sladší notu, stejně jako hovězí žebra dušená v kokosové vodě. Finální úder vám ale zasadí velmi ostré zelené jungle duck curry s trhaným kachním masem a zelenými chilli papričkami, jejichž konzumaci se raději vyhněte.

Sladké sushi na závěr ale oheň ve vaší puse uhasí docela spolehlivě.

V jednoduše zařízené restauraci, jejíž interiér je samozřejmě východně laděný, vás bude obsluhovat pozorná a znalá obsluha, která zážitek z jídla dokáže dobře podpořit.

Café Buddha ? Balbínova 19, Praha 2 ? t: 606 980 612 ? e: info@cafebuddha.cz ? www.balbinova.cafebuddha.cz ? šéfkuchaři: Sofia Smithová a Štěpán Návrat

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Když za škodu může sport...
O dědictví IV: Dědit, či darovat?
3 věci, na které není dobré zapomínat před odjezdem na služební cestu
Daňové přiznání za rok 2017: Změny u daňového zvýhodnění na děti a daňového bonusu
Bez potřebné doby pojištění vám důchod nedají
Auta
Kvíz: Víte, co se děje, když se na přístrojové desce…
Arrivo je systém, díky kterému pojede i Dacia Duster nebo Fabia 1.2 HTP 320 km/h
Škoda Superb 2.0 TSI 4×4 vs. BMW M760Li xDrive: Přesné porovnání neporovnatelného
Že je elektrická nákladní Tesla revoluční? Kdeže, elektrická Avia tu byla už dávno
Pokuta za pád z kola? Absurdní, ale ne víc než jiné pokuty za nehodu [komentář]
Technologie
Velký přehled slev na Černý pátek 2017 (průběžně aktualizováno)
Mlácení dělníků, smrt v kantýně aneb Jak se dělá iPhone X
Nereferenční Radeony Vega konečně tady? PowerColor chystá vydání před koncem listopadu
Cnews FM: Platíme mobilem s Android Pay. Vydrží nám to? [podcast]
Desky platformy Intel Z390 už existují. V Sandře se objevil model od SuperMicro
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít