Menu Zavřít

Bydlení u zámku

13. 3. 2009
Autor: Euro.cz

Konopiště resort

BRAND24

Developerská společnost Resort Living zahájí během letošního roku výstavbu první etapy projektu Konopiště resort. Na komplexu bude developer spolupracovat s firmou Develon, investičním a developerským manažerem irského investičního fondu Quinlan Private, který projekt financuje. Ředitelka společnosti Resort Living Martina Hollasová nechce zveřejnit, kolik bude celý projekt stát, ani cenu jednotlivých staveb. V první fázi bude postaven apartmánový dům Kunc, čtyři rodinné domy Maura a čtyři reprezentativní vily – vila Stempel, vila Eichler a dvě vily Sládeček.
Autorem apartmánového domu Kunc je architektonický Ateliér Kunc. Zájemci o nové bydlení si budou moci vybírat ze studií, loftů a penthousů.
V apartmánovém domě budou umístěny dva výtahy, dvě recepce se stálou službou a lobby. Zde budou během víkendu promítány filmy a sportovní přenosy, přes týden zprávy. Dům má podzemní garážové parkování. Návrh rodinného domu Maura vytvořila architektka Markéta Veselá a její brněnský ateliér Maura. Objekty z první etapy projektu Konopiště resort se nacházejí na pozemcích okolo tisíce metrů čtverečních.
Investor nabízí klientům dvě interiérové kolekce, a to Sport Collection a Country Elegant Collection. Sport Collection je určena pro vyznavače minimalistického stylu. „Tato řada dá také prostor všem zájemcům, kteří by si rádi bydlení zařídili postupně, dle svých časových i finančních možností,“ vysvětluje Hollasová. Country Elegant Collection bude zahrnovat vyšší standard, včetně například inteligentního systému ovládání. Penthousy domu Kunc jsou připravovány v řadě Armani Casa.
Konopiště resort je rezidenčním areálem, který bude po dokončení zahrnovat dva apartmánové domy se sportovními studii, lofty se zahradami, penthousy s terasami a rodinné domy a vily. Ty byly navrženy různými autory a jsou umístěny na pozemcích o rozloze až čtyři tisíce metrů čtverečních. Součástí komplexu bude také zeleň, dětské hřiště a Klub Volavka, který navrhl Jan Kaplický s Future Systems. Hlavní architektkou projektu je Markéta Veselá. Kromě ní přizvala společnost Resort Living dalších deset českých a zahraničních autorů. Celková rozloha pozemků, na kterých Konopiště resort vzniká, je více než 100 tisíc metrů čtverečních. „Lokalita je rovněž blízko zámku Konopiště. Projekt vyroste podél komunikace vedoucí na Slapy, asi pět kilometrů odtud bude napojení na dálnici D3,“ uvedla Hollasová. O bydlení v resortu je prý již nyní zájem, developer ale nesdělil, na kolik kupce vyjde. „Ceny nejsou nedosažitelné. Myslím, že jsme na rozumné cenové úrovni srovnatelné s podobným bydlením v Praze,“ konstatovala Hollasová.
Společnost Develon působí jako investiční a developerský manažer všech projektů, které Quinlan Private ovládá prostřednictvím fondu Quinlan Private Pembroke Holdings. Develon je aktivní v České republice a na Slovensku. Spoluzakladateli, partnery a investičními manažery Develonu jsou Sebastien Dejanovski a Radim Bajgar. Quinlan Private byla založena v roce 1989 jako první irská nezávislá poradenská skupina. Do portfolia firmy, které má hodnotu přes jedenáct miliard eur (308 miliard korun), patří luxusní hotely, nákupní centra, kancelářské prostory a bytové projekty. V roce 2007 byla Quinlan Private třetím největším investorem na evropském trhu s nemovitostmi. Skupina má kanceláře v Dublinu, Londýně, New Yorku a ve střední a východní Evropě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).