Menu Zavřít

BUDE MÍT I OBSAH

27. 9. 2001
Autor: Euro.cz

Lycos a Terra Networks

New York (CNNfn) – Španělský poskytovatel internetového připojení Terra Networks kupuje americký portál Lycos Inc., za který zaplatí v akciích kolem 12,5 miliardy dolarů. Spojená firma bude působit pod názvem Terra Lycos Inc. a její souhrnné příjmy se budou pohybovat kolem půl miliardy dolarů ročně, dohromady bude mít asi padesát milionů uživatelů, kteří navštíví 175 milionů internetových stránek denně.

Sňatek podpořil pětiletou dohodou o nákupu reklamy a přístupu ke svým produktům německý mediální koncern Bertelsmann, což pomůže oběma firmám lépe konkurovat internetovým lídrům America Online a Yahoo!.

Jen dva roky stará společnost Terra Networks, kterou kontroluje největší telekomunikační skupina ve Španělsku a Latinské Americe Telefónica, sice vykazuje rychlý růst, pohybuje se však dosud jen v červených číslech. Koupí Lycosu získá zdroj internetového obsahu.

Lycos denně navštěvuje na 33 milionů lidí. Většina příjmů pochází z reklamy na jeho stránkách. „Pro Terru jde o dobrý krok, protože se jí do rukou dostává čtvrtý největší portál ve Spojených státech a jeden z hlavní desítky portálů na evropských trzích, uvedl Michael Wallace, expert z UBS Warburg. „Lycos naopak získá přístup na španělský a latinskoamerický trh a kolem toho se to točí, dodal.

BRAND24

Za akcii americké společnosti zaplatí Španělé 97,55 dolaru čili o 34 procent nad kótací ze závěru minulého úterý, kdy byla dohoda zveřejněna. Analytici míní, že Lycos přináší více než Terra, a proto Španělé museli cenu nasadit tak vysoko.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).