Menu Zavřít

Boom začíná

28. 8. 2003
Autor: Euro.cz

CEDEM

PRAHA (men) – V hlavním městě ČR proběhne od 10. do 12. září čtvrtý ročník nejvýznamnější realitní konference ve střední Evropě. Diskuse budou podobně jako v předchozích letech zaměřeny na hlavní segmenty trhu nemovitostí. „Letošní novinkou bude panel věnovaný rezidenčním projektům,“ řekl v rozhovoru pro týdeník EURO Robert Fletcher, ředitel společnosti Roberts Publishing, která konferenci organizuje.

EURO: Proč je konference rozšířena i o blok věnovaný bydlení?
Fletcher: CEDEM se dosud zaměřoval na oblasti, které byly interesantní pro lokální realitní odborníky a zároveň pro zahraniční experty. Až do této doby nebyl rezidenční trh příliš zajímavý. To se ale změnilo nedávnou expanzí poptávky po bydlení ve střední Evropě, která byla způsobena poklesem úroků z hypotečních úvěrů. Proto také developeři plánují rozsáhlé investice do tohoto sektoru.

EURO: Co dalšího přinese letošní ročník?
Fletcher: Je to skutečně středoevropská událost. Odborníci, kteří budou přednášet, pocházejí z různých zemí západní a střední Evropy. Mnoho let tito lidé jezdili do Cannes nebo do Mnichova, aby získali informace o středoevropském trhu. Tento region si ale zaslouží své vlastní fórum.

BRAND24

EURO: Jak hodnotíte současnou situaci na realitním trhu v zemích střední Evropy a jak v tomto srovnání obstojí Česká republika?
Fletcher: Český retailový trh zaostával za zeměmi, jako Polsko a Maďarsko. V posledních dvou letech ovšem nastal v tomto segmentu developerský boom. Investoři byli překvapeni silou české poptávky, a to nejen v Praze, ale i v menších městech. Paradoxem je, že mnoho Čechů má dojem, že retailový boom musí brzy skončit, ve skutečnosti je to pouze začátek.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).