Menu Zavřít

Boj-neboj o olympiádu

27. 4. 2005
Autor: Euro.cz

Pro musí být alespoň dvě třetiny členů MOV

CONTENT24

Golf má velkou šanci na zařazení do programu letních olympijských her v roce 2012, protože všech 28 sportů bude muset své pozice tvrdě obhájit. Za tři roky se hry budou konat v Pekingu a pořadatelé mají zájem na tom, aby se golf dostal na program her alespoň jako ukázkový sport. Problémem je však termín, neboť golfový kalendář je velmi nabitý a účast druhořadých hráčů by jistě nebyla vhodná. Ředitel R&A Peter Dawson navíc přiznal, že podpora PGA směrem k hrám je slabší než dříve. Zájem vedení i samotných hráčů se po mnoha letech marné snahy pomalu vytrácí.
Mezinárodní olympijský výbor (MOV) oznámil, že jeho členové budou hlasovat o každém sportu zvlášť. Pokud odvětví nepodpoří aspoň padesát procent hlasů, na olympiádě v roce 2012 se neobjeví. Výkonný výbor MOV na jeho místo doporučí golf, ragby, squash, karate či in-line bruslení. Nový sport však musí získat souhlas dvou třetin členů MOV.
Volba se uskuteční 8. července, dva dny po výběru hostitele her v roce 2012. O jejich pořádání se ucházejí Londýn, Madrid, Moskva, New York a Paříž.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).