Menu Zavřít

Boci z Hané

16. 10. 2003
Autor: Euro.cz

Nestlé Česko

BRAND24

OLOMOUC (hns) - Výrobu čokoládových cukrovinek pro maďarský trh bude mít od roku 2004 v rámci potravinářského koncernu Nestlé na starosti olomoucká Zora. Týdeníku EURO to potvrdil generální ředitel Nestlé Česko Bruno Le Ciclé.
„Závod Nestlé v maďarském městě Szerencs se bude v rámci střední Evropy specializovat na výrobu rozpustné kávy Nescafé a rozpustných kávových a kakaových nápojů, jako jsou Nesquick nebo české Granko. Naopak výroba čokoládových cukrovinek pro maďarský trh, která je zatím právě v Szerencsi, se přesune do Olomouce,“ řekl Le Ciclé. Demontáž linek v Szerencsi, která má skončit v listopadu, pokračuje postupně tak, aby výroba pokryla potřeby trhu do konce letošního roku.
Zora bude do Maďarska exportovat široký sortiment tabulkových čokolád, tyčinek a bonbonů především pod tradiční maďarskou cukrovinkářskou značkou Boci. Zora Olomouc tak před vstupem Česka do Evropské unie posílí svoji specializaci v rámci Nestlé na výrobu čokoládových cukrovinek. Letos do Olomouce již byly přestěhovány linky na výrobu čokoládových cukrovinek z modřanské Orionky (EURO 28/2003).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).