Menu Zavřít

Blíží se evropský šampionát

22. 6. 2005
Autor: Euro.cz

Na Mezinárodním mistrovství ČR mid-amatérů se sešla silná konkurence

BRAND24

Švýcar Paul Burkhard a domácí Martina Dorníková se stali mezinárodními mistry České republiky mid-amatérů. Šampionát se konal od 15. do 17. června na Karlštejně.
V mužské soutěži se sešla velmi silná konkurence 91 hráčů z Anglie, Rakouska, Švýcarska a Irska a České republiky. Ženská soutěž byla o poznání „chudší“ - startovalo pouze 17 reprezentantek.
V prvním deštivém kole pouze šest hráčů dokázalo pokořit hranici osmdesáti ran. Na cut stačilo velmi průměrných 173 ran, a to i přestože ve čtvrtek vysvitlo sluníčko. Na vedoucích místech se stále objevovali tři Angličané - Roger Roper, Nigel Sweet a Stephen East. Páteční finále přineslo překvapení, o které se postaral nenápadný Švýcar Paul Burkhard, jenž z předposledního flightu zaútočil na vedoucí příčku. Jako jediný dokázal v turnaji pokořit par hřiště a nakonec zvítězil. O ránu zpět pak skončili dva Angličané - Roger Roper a Nigel Sweet. Z našich „midů“ byl nejlepším Petr Vaverka, který zaostal za vítězným Burkhardem o dvanáct ran.
V ženské soutěži získala svůj první midamatérský titul Martina Dorníková, s výrazným náskokem před druhou Evou Hlaváčkovou a Ivetou Holubovou.
Na Mezinárodním mistrovství Francie, které se hrálo od 16. do 18. června v Channtilly, zastupovali Českou republiku reprezentanti Roman Svoboda a Jakub Stanislav. Svoboda skončil na solidním 43. místě ze 133 účastníků. Jeho výkon má hodnotu 76, 74, 81, 73. Stanislav se kvůli špatnému druhému kolu nevešel do cutu a ukončil svoji účast na mistrovství výkonem 75, 81.
Dvě sexteta nominoval kapitán české reprezentace Mikuláš Ordnung na nadcházející Mistrovství Evropy družstev. Tým mužů, který se představí od 28. 6. do 2. 7. v Anglii, tvoří Ondřej Lébl, Marek Nový, Petr Nič, Lukáš Tintěra, Jakub Stanislav a Roman Svoboda.
Šampionát ve Švédsku se koná od 5. do 9. 7. a zúčastní se ho Zuzana Mašínová, Edita Nechanická, Stanislava Samková, Kateřina Růžičková, Silvie Dittertová a Petra Kvídová.
Kapitán Ordnung nominoval i šest hráčů na Mistrovství Evropy družstev dorostenců do 18 let. Dle nominačních kritérií jsou v družstvu první čtyři z oficiálního žebříčku ČGF Tomáš Kamas Tomáš (18 let), Stanislav Matuš (16), Jiří Korda (13) a Rudolf Nechanický (14). Divoká karta byla udělena Janu Prokopovi (17) a Michalu Čepelákovi (14). Mistrovství Evropy se koná 2. až 9. července 2005 v italském Golf Club Monticello nedaleko Milána.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).