Menu Zavřít

BEZ LÉKŮ SE NEOBEJDE

23. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Procter & Gamble

Americký koncern Procter & Gamble odpískal jednání o fúzi s farmaceutickými společnostmi Warner-Lambert a American Home Product. Důvodem zřejmě byly spekulační tlaky, které prudce snížily cenu jeho akcií.

Nyní Procter & Gamble sdělil, že hodlá diskutovat o dalších možnostech jednak se samotnou American Home Product, jednak především s firmou Pfizer. Právě ta totiž hned po krachu jednání „trojky na počátku minulého týdne přišla s nepřátel skou nabídkou na převzetí Warner-Lambert v hodnotě 77 miliard dolarů. O společnost Warner-Lambert je značný zájem, protože ji experti považují za jeden z nejrychleji rostoucích farmaceutických podniků.

American Home Product již loni v listopadu nabízela společnosti Procter & Gamble přátelské převzetí za 54 miliard dolarů.

BRAND24

Procter & Gamble hodlal své dosavadní aktivity přesunout ze sféry pracích prášků a zubních past do vysoce perspektivního farmaceutického průmyslu. Měl svou nabídkou zachránit Warner-Lambert a American Home Product před Pfizerem. Celý plán měl stát minimálně sto čtyřicet miliard dolarů, mnozí ho však nyní hodnotí jako zbytečně rizikový s tím, že negativní dopad na ziskovost společnosti je více než pravděpodobný.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).