Beef Bar

26. června, 00:00 - Petr Holec
26. června, 00:00

Nenápadné bistro u Národní se záhy po otevření stalo vyhlášenou jihoamerickou steakárnou

Nenechte se mýlit: Beef Bar má sice v názvu slovo bar, a ten v podniku opravdu také najdete, ve skutečnosti ale jde o bistro. A ne ledajaké. Jeho spolumajitel Petr Lávička dlouho obchoduje s Jižní Amerikou. Ta je mimo jiné vyhlášená nejlepším hovězím na světě, jemuž jen málokdo nepodlehne. Takže vlastně bylo jen otázkou času, kdy si Lávička, milovník nejen jihoamerického hovězího, ale i vína, otevře podobně zaměřenou restauraci také v Praze.

Beef Bar zahájil v létě 2016 a jde o unikátní kombinaci nejlepšího uruguayského masa a především argentinského vína. Bistro se v lecčems podobá michelinskému Masu a koblize: také jde o nenápadný podnik s prodejnou, uvnitř ale najdete gastronomickou top kvalitu jak ohledně surovin, tak přípravy jídla. A něco společného má vlastně Lávička osobně i s majitelem Masa a koblihy Paulem Dayem: oba jsou absolutní perfekcionisté. Málokdo toho ví o chovu, bourání a přípravě jihoamerického masa tolik jako Lávička, jenž neváhal hledat správné ingredience pro své hovězí pastrami sendviče po celé Evropě a v grilu používá jen argentinské dřevěné uhlí, protože jinak voní.

Slogan Beef Baru zní „maso jako umění“, a vůbec ne náhodou. V restauraci si můžete dát nejen steak ze svíčkové, obou roštěnců, květové špičky, pupku i dalších částí masa, případně tatarák. Ostatně v něm najdete Lávičkův osobní otisk: spolumajitel k němu sám namíchal perfektní omáčku, která chuťově výrazné a delikátní jihoamerické maso ještě doladí. Nejde ale samozřejmě jen o maso.

Výborná je tady i jemná krémová a lehce štiplavá kukuřičná polévka mazamorra s kokosovým mlékem, zázvorem a olivovým olejem. A jestli náhodou k masu pijete pivo, čepují tu Matušku.

Dát si v Beef Baru můžete i chorizo nebo grilovaný sýr Provolone s čočkou beluga, cherry rajčaty a avokádovou cuketou. Jestli vám to vše připadá španělské i italské dohromady, pak máte samozřejmě pravdu: Argentina i Uruguay v sobě spojují kulturní i gastronomické dědictví Španělů i Italů, kteří sem z Evropy houfně utíkali před bídou. Beef Bar se nicméně od ostatních podobných podniků odlišuje ještě jednou věcí: rozumnými cenami. Ironie je, že top jihoamerické hovězí nakonec bývá levnější než naše české, to už je ale jiná story. Ať žije lokálnost a příběhy o veselých zvířátkách, co šťastně kráčí na porážku!

Beef Bar ? Na Perštýně 357/10, Praha 1 ? t: 224 267 388 ? e: kontakt@beefbar.cz ? www.beefbar.cz

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Když končí platnost řidičského průkazu...
Black friday je tu! Nakupte snadno, rychle a bez nervů
Chcete mít jako živnostník slušný důchod?
Rozhovor se zakladatelem Trip.market aneb jak si sestavit dovolenou podle vlastních představ
dTest: Které dary musíte zdanit a kolik odvedete státu?
Auta
I myslivci mají své sny. Bentley představuje lovecké…
Tesla Roadster: Z 0 na 100 za 1,9 s a z 8000 dolarů na 0 za minutu (komentář)
Volvo oficiálně odstartovalo výrobu svého historicky prvního malého crossoveru
Mercedes-Benz třídy A dostane nový interiér. Změnilo se toho hodně
Také Apple připravuje autonomní řízení. Jeho systém má být levnější, ale velmi přesný
Technologie
Tip: Lidl prodává nejlevnější kabel Lightning MFI pro iPhone a iPad
VR brýle Windows Mixed Reality dostaly podporu SteamVR. Získají katalog až 2000 her
Hodinky Misfit Command jsou trochu chytré a vydrží nabité celý rok
Vypnete lokalizační služby a vyjmete SIM. Android vás může sledovat i tak
Velký přehled slev na Černý pátek 2017 (průběžně aktualizováno)
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít