Menu Zavřít

Audience u Topolánka

26. 9. 2008
Autor: Euro.cz

United Technologies

BRAND24

Český premiér Mirek Topolánek se minulý pátek v Kramářově vile setkal s prezidentem americké společnosti United Technologies Corporation (UTC) Louisem R. Chênevertem. Setkání se zúčastnila ředitelka CzechInvestu Alexandra Rudyšarová a zástupci majitelů největší české zbrojovky Aera Vodochody.
„UTC představuje absolutní technologickou špičku a investiční zájem v České republice je mimo jiné dán i dobrými zkušenostmi Aera Vodochody, Carrieru a dalších firem. Případné aktivity tohoto amerického technologického obra v oblasti výzkumu a vývoje, ale také v segmentu středních a malých firem, mají naši bezvýhradnou podporu,“ řekl týdeníku EURO premiér Topolánek.
Nejvyšší šéf UTC Chênevert v těchto dnech absolvuje cestu po střední a východní Evropě, kde hledá investiční příležitosti a partnery ke spolupráci.
UTC je průmyslovým konglomerátem, který se mimo jiné zabývá výrobou leteckých motorů Pratt & Whitney, klimatizačními systémy Carrier, výtahy a eskalátory Otis, vrtulníky Sikorsky a další průmyslovou produkcí.
Společnost byla v minulém roce časopisem Forbes označena za nejlépe řízenou velkou firmu v USA a je 18. největším výrobcem v zemi. Zaměstnává 225 600 lidí a je zastoupena v 62 zemích světa. V roce 2007 činily tržby konglomerátu 54,8 miliardy dolarů (930 miliard korun) a čistý zisk dosáhl 4,2 miliardy dolarů (71 miliard korun).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).