Menu Zavřít

Atel expanduje

10. 11. 2005
Autor: Euro.cz

Moravské Teplárny

BRAND24

PRAHA (mat) - Švýcarská elektrárenská společnost Aare-Tessin (Atel) převzala Moravské teplárny. O ceně, za kterou Švýcaři elektrárnu od americké energetické skupiny Cinergy získali, obě strany mlčí. Transakce by měla být dokončena ihned po odsouhlasení Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže. Moravské Teplárny by ještě do konce tohoto roku měly přejít do vlastnictví české dcery Atelu - Atel Bohemia.
Aare-Tessin převzetím podniku pokračuje v expanzi na východ. Vlastní již maďarskou teplárenskou společnost Csepel a kladenskou ECKG. Skupina Atel s hlavním sídlem ve švýcarském Oltenu zaznamenala v prvním pololetí obchodního roku 2005 konsolidovaný obrat ve výši 3,8 miliardy švýcarských franků. Zisk společnosti stoupl o 24 procent na 219 milionů švýcarských franků.
Společnost Moravské Teplárny nyní vyrábí teplo pomocí dvou nejmodernějších uhelných fluidních kotlů, které ve spojení s turbogenerátory na výrobu elektřiny zásobují zákazníky jak teplem, tak i elektřinou. Základní kapitál akciové společnosti činní 1,495 miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).