Menu Zavřít

Antivirová posila

16. 11. 2007
Autor: Euro.cz

Cleverlance

BRAND24

Česká softwarová firma Cleverlance Enterprise Solutions minulý týden koupila za blíže nespecifikovanou sumu brněnskou společnost AEC Data Security, výrobce počítačových programů s antivirovou, antispamovou a antispywarovou ochranou. Cleverlance akvizicí získá možnost prodávat svým zákazníkům služby z oblasti informační bezpečnosti. Může proto nabízet programy, které již ve fázi návrhu zohledňují bezpečnostní požadavky. „Sílící zájem zákazníků o služby z oblasti bezpečnosti zaznamenáváme v Cleverlance již delší dobu. Cestu akvizice fungující zavedené firmy jsme zvolili záměrně, domníváme se totiž, že budování této kompetence organickým růstem by bylo zdlouhavé a velmi nákladné,“ tvrdí výkonný ředitel Cleverlance Dobromil Podpěra.
Zakladatel a výkonný ředitel AEC Jiří Mrnuštík říká, že firma se rozhodovala mezi několika potenciálními strategickými partnery. „Výběr probíhal na základě několika kritérií. Patřila k nim například zavedenost a tržní síla budoucího partnera v českém IT sektoru, nepřekrývající se portfolio služeb a produktů či schopnost vnášet bezpečnost do IT aplikací již na počátku jejich vývoje. Cleverlance splnila všechna tato kritéria, nic nebránilo tomu, abychom se dohodli na akvizičních podmínkách,“ dodává Mrnuštík. AEC bude začleněna do Cleverlance během několika měsíců, od ledna příštího roku bude oddělení rozvoje produktů AEC převedeno do samostatné dceřiné firmy TrustPort. Samotná značka AEC bude zachována minimálně po dobu dvou let.
Očekávané konsolidované tržby obou firem za letošní rok se pohybují na úrovni 600 milionů korun, přičemž obrat samotné Cleverlance by se měl pohybovat nad úrovní půl miliardy. Pro příští rok plánuje již zfúzovaná Cleverlance obrat kolem 750 milionů. Celkový počet zaměstnanců by měl ke konci tohoto roku dosáhnout přibližně 520.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).