Menu Zavřít

Ambiciózní Ford Fusion

19. 2. 2002
Autor: Euro.cz

Nový model prý vytvoří vlastní třídu

BRAND24

Automobilka Ford se chce na blížícím se ženevském autosalonu blýsknout malým vozem do města s názvem Fusion. Auto prý zbourá zažité stereotypy třídy malých dopravních prostředků a vytvoří zcela nový segment přizpůsobivých strojů do města, takzvaných UAV (Urban Activity Vehicles).
Design přední části karoserie ambiciózního Fusionu zdůrazňuje přizpůsobivost a nadhled moderního vozu. Pocit umocňují masivní čelní maska s výraznou mřížkou chladiče, kapota motoru se zřetelnými prolisy po stranách a kosodélníkovité hlavní světlomety, které jsou od mřížky chladiče opticky odděleny plechem kapoty. Šéfdesignér modelu Mark Adams tvrdí, že určité části karoserie byly stylizovány podle moderní atletické obuvi: „Přední a zadní nárazníky plynule navazují na zvýrazněné lemy podběhů kol a dveřní prahy, což vyvolává stejně jako u zvýšené podrážky boty pocit důkladné ochrany spodních partií,“ láká Adams potenciální zákazníky.
Zadní část vozu má zřetelně pravoúhlé tvary, což umocňuje jeho funkčnost. Vzhůru vyklápěcí zadní dveře jsou dolním koncem hluboko „zakousnuté“ do nárazníku, ve spodní části našla své místo registrační značka. Ráfky kol z lehkých slitin umocňují jemně sportovní šarm modelu. Interiér Fordu Fusion se údajně vyznačuje stejně nekompromisně ergonomickým konceptem jako interiér jeho sestřenice – nové Fiesty.
Škála pohonných jednotek pro nový model zahrnuje vznětový agregát se sofistikovaným systémem přímého vstřikování common-rail poslední generace a dva vitální zážehové čtyřválce. Marketingoví specialisté Fordu očekávají, že nejsilnější skupinu zákazníků budou tvořit moderní osobnosti, které dokážou rozlišovat hodnoty a kvalitu a vyžadují zároveň, aby jim jejich vůz dokázal poskytnout klidný, bezpečný a příjemný azyl ve vřavě městského provozu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).