Menu Zavřít

Alpina už v Česku

6. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Autec Group

CONTENT24

Na český trh vstoupil úpravce vozů BMW - společnost Alpina. Luxusní značku bude zastupovat společnost AuTec Group, která je zároveň prodejcem značky BMW. „V příštím roce chceme přinejmenším prodat řádově desítky vozů. Jejich prodej je přitom omezen kapacitou výrobce, který ročně dodá na trh jen zhruba tisícovku aut,“ říká generální ředitel AuTec Group Udo Richter, jenž dále uvedl, že třeba na ruský trh se dostane pouze asi šedesát vozů.
Alpina působí od roku 1983 jako samostatný výrobce automobilů. Ty sice technicky vycházejí z typů BMW, ale vývoj, výroba některých komponent a konečná montáž probíhá v továrně Alpina v bavorském Buchloe. Značka sází především na kvalitní úpravy interiéru a motorů. Ručně montované motory vychází ze sériových agregátů BMW, ale mají zvýšený výkon, v interiéru pak výrobce používá ručně šitou kůži nebo ušlechtilé dřevo.
AuTec Group vznikla v roce 1993. Firma nejprve působila jako dovozce a prodejce BMW, následně do portfolia přidala i značky Mini, Land Rover a Jaguar. Letos na podzim začala firma prodávat i vozy Nissan.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).