Menu Zavřít

Aktiva na prodej

11. 9. 2003
Autor: Euro.cz

Likvidace Agrobanky

BRAND24

PRAHA (foj) – Likvidovaná Agrobanka nabízí k prodeji část svých aktiv. Ve dvou samostatných tendrech zájemci mohou koupit balík miliardových pohledávek nebo majetkových podílů. Vyplývá to z inzerátu, který likvidátor banky zveřejnil počátkem září v Hospodářských novinách.
Likvidátor nabízí k prodeji portfolio pohledávek v celkové výši 5,385 miliardy korun. „Je tvořeno 296 jednotlivými, převážně úvěrovými pohledávkami bývalé banky. Svoji kvalitou a výtěžností odpovídají obdobným pohledávkám, vzniklým v bankovním sektoru v letech 1990 až 1999,“ uvádí se v nabídce.
Na prodej je i balík akcií respektive zástavní listy některých firem, například Baxter Management, ZZN Žďár nad Sázavou, Portfolio Morava či Chemapol Group.
Případní zájemci musí předložit nabídky na pohledávky a majetkové podíly v pražském sídle společnosti do 25. září letošního roku. Jak majetkové účasti, tak pohledávky jsou na prodej pouze v celých balících, a nikoliv samostatně. Pokud chtějí zájemci získat podrobnější podmínky soutěže a následně se ji zúčastnit, musí složit jednorázový a nevratný poplatek ve výši 300 tisíc korun.
„Vítěz bude znám v polovině listopadu, hlavním kritériem soutěže je nabídnutá cena,“ sdělil týdeníku EURO zdroj zainteresovaný na transakci, který si nepřál být jmenován.
V září 1996 zavedla Česká národní banka v Agrobance nucenou správu. Finanční ústav byl poté rozdělen na zdravou a ztrátovou část. Tu prosperující získala v červnu 1998 dceřiná společnost General Electric – GE Capital Bank. Ztrátová skončila v likvidaci.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).