Menu Zavřít

34:14

30. 4. 2004
Autor: Euro.cz

Svaz průmyslu a dopravy

BRAND24

PRAHA (foj) – Novým prezidentem Svazu průmyslu a dopravy se stal někdejší generální ředitel ČEZ Jaroslav Míl. Ve funkci vystřídal dosavadního šéfa svazu Stanislava Kázeckého.
„Ze zvolení mám dobrý pocit, především z toho důvodu, že volby nedopadly těsným výsledkem a pro změnu se vyslovila velká část hlasujících,“ řekl týdeníku EURO Míl.
Z osmačtyřiceti hlasujících delegátů zvolilo Míla čtyřiatřicet, pro Kázeckého jich hlasovalo čtrnáct.
„Členové požadují po svazu větší dynamiku. Bylo často slyšet, že mnoha členům nevyhovuje tak těsné napojení na současnou vládu, proto volby skončily tak, jak skončily,“ řekl jeden z hlasujících členů.
Kázecký ovšem ve vedení svazu zůstává jako člen představenstva. V této funkci jej podpořilo jedenačtyřicet z osmačtyřiceti hlasujících delegátů.
Míl již dříve prohlašoval, že chce z pozice šéfa svazu prosadit několik zásadních změn. Především, aby organizace začala rázně razit své strategické cíle. Za stěžejní označil hned několik problémů, na něž by se měl svaz orientovat. Mimo jiné zjednodušení daňové soustavy a legislativního prostředí a přístup k Evropské unii, což znamená nevytvářet v tuzemsku takové prostředí, které znevýhodňuje podnikatele působící v České republice oproti zahraniční konkurenci. Za další z cílů označil prosazování zájmů českých podnikatelů v Bruselu.
Svaz bude pod vedením Míla zároveň požadovat po vládě hospodářskou strategii, kde jasně zazní, co bude zdrojem pro tvorbu hrubého domácího produktu v České republice za pět, deset, popřípadě dvacet let.
„Chci navíc jednou ročně vydávat hodnotící zprávu toho, jak státní exekutiva přistupuje k požadavkům zaměstnavatelů, tedy svazu, jehož členové vytváří největší část hrubého domácího produktu České republiky,“ sdělil Míl.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).