Menu Zavřít

Zemřel zakladatel Playboye Hugh Hefner. Bylo mu 91 let

28. 9. 2017
Autor: Profimedia.cz

Zakladatel legendárního amerického pánského magazínu Playboy Hugh Hefner ve středu ve věku 91 let zemřel. Oznámila to společnost Playboy Enterprises s tím, že Hefner skonal z přirozených příčin.

„Americká ikona a zakladatel Playboye Hugh M. Hefner dnes zemřel,“ uvedla ve středu večer místního času (v noci na dnešek SELČ) společnost s tím, že se tak stalo poklidně a doma.

„Můj otec prožil výjimečný a ohromující život mediálního a kulturního průkopníka a vůdčího hlasu jednoho z nejvýznamnějších sociálních a kulturních hnutí naší doby hájícího svobodu projevu, občanská práva a sexuální svobodu,“ uvedl v prohlášení Hefnerův syn Cooper, který působí v Playboyi jako kreativní šéf.

Playboy je považován za etalon pánských časopisů, ale v posledních letech se potýká s klesajícím zájmem mužů. V roce 2015 se magazín, k němuž vždy neodmyslitelně patřily obnažené dívky ve smyslných polohách, rozhodl skoncovat s nahotou, neboť ji považoval za překonanou. Letos se však obnažené ženy na stránky časopisu vrátily, neboť Playboy uznal, že zavrhnutí osvědčeného obsahu bylo chybou.


Bez nahoty to nejde. S ní možná také ne. Přečtěte si o časopisu Playboy

Titulní stránka časopisu Playboy s Pamelou Andersonovou


Své vnady v Playboyi vystavily na odiv mimo jiné herečka Marilyn Monroeová, zpěvačka Madonna nebo modelka Cindy Crawfordová.

BRAND24

Hefner byl třikrát ženatý. Přestože plánovanou třetí svatbu jeho tehdejší přítelkyně a nyní 31letá vdova Crystal Harrisová v červnu 2011 na poslední chvíli zrušila, pár si nakonec řekl ano v posledních hodinách roku 2012.

Ještě za svého života vyslovil Hefner přání být po smrti nablízku slavné Marilyn Monroeové. Proto si také koupil na losangeleském hřbitově, kde je legendární herečka pochována, volný hrob hned vedle jejího.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).