Menu Zavřít

Počet obětí londýnského požáru vzrostl na 79

19. 6. 2017
Autor: čtk

Britská police předpokládá, že při požáru výškového bytového domu Grenfell Tower v Londýně minulý týden zahynulo přinejmenším 79 lidí. Oznámil to představitel londýnské policie Stuart Cundy. Policisté podle něj dál budovu prohledávají a pokoušejí se najít další oběti tragédie. Jejich identifikace ale bude složitá.

Mezi téměř osmi desítkami lidí, o kterých se policie domnívá, že jsou po smrti, jsou ti, jejichž těla se už podařilo nalézt a identifikovat, ale i lidé, kteří se stále pohřešují, uvedl Cundy. S největší pravděpodobností je ale po smrti i většina nezvěstných.

Bilance obětí by se podle Cundyho mohla dál měnit. Změny ale nebudou tak výrazné, jak tomu bylo v minulých dnech. V posledních dnech se podle zástupce londýnské policie podařilo například najít v pořádku pět pohřešovaných lidí, o kterých se policie domnívala, že jsou zřejmě mezi oběťmi ničivého požáru.

Cundy dnes vyzval všechny, o kterých by se jejich blízcí mohli důvodně domnívat, že v době neštěstí byli v Grenfell Tower, a nahlásit je tak jako nezvěstné, aby se policii přihlásili, pokud jsou ve skutečnosti v pořádku.

Snímky z ničivého požáru

Ne všechny oběti požáru bude podle Cundyho možné identifikovat a pátrání po totožnosti mrtvých bude podle něj trvat „mnoho, mnoho týdnů“.

Grenfell Tower, budova se zhruba 120 sociálními byty ve čtvrti Kengsington, vyhořela od druhého až po poslední 24. podlaží. Podle různých údajů v ní žilo 400 až 600 lidí.

BRAND24

V neděli britský zdravotnický úřad NHS uvedl, že po požáru zůstává v nemocnicích ještě 18 zraněných, z toho devět v kritickém stavu.

Přečtěte si také:

Blackout nebo povodeň? Pražský magistrát spustil bezpečnostní portál


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).