Menu Zavřít

Parašutista na Dni armády dopadl mezi diváky. Tři zranění

23. 9. 2017
Autor: čtk

Při závěrečném seskoku osmi parašutistů na Dni armády na pražské Letné jeden z nich minul určený prostor a dopadl mezi diváky. Šestatřicetiletý výsadkář skončil v Ústřední vojenské nemocnici Praha, jedna z divaček byla převezena do Motola. Zranění nejsou vážná, řekla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Podle Vlastimily Cyprisové z tiskového odboru generálního štábu mohl za nehodu náhlý poryv větru.

Parašutisté seskočili krátce po druhé hodině odpolední. „Výsadkáře při dopadu ovlivnil náhlý pohyb větru. Minul proto stanovenou plochu, dopadl na ohrazení, za kterým stáli diváci, a shodil ho,“ uvedla Cyprisová. Zraněni byli podle ní tři lidé, včetně parašutisty. „Událost byla předána vojenské policii a policii ČR,“ dodala Cyprisová.

Výsadkář měl pohmožděné nohy a záda, jako první ho ošetřila zdravotní služba, která byla přítomná na akci. „Zraněná žena byla při vědomí, měla pohmožděná záda a loket,“ řekla Poštová. Pražská záchranná služba eviduje jen tyto dva zraněné. První informace hovořily o tom, že zraněno bylo i jedno dítě, podle Poštové ho ale záchranáři neošetřovali a odvezli si ho rodiče.

Den s armádou přilákal na Letenskou pláň stovky lidí. Pro návštěvníky, mezi nimiž bylo mnoho rodin s dětmi, si pořadatelé připravili ukázky moderní i historické vojenské techniky a několik soutěží. Armáda ve spolupráci s Vojenským historickým ústavem představila průřez technikou, kterou v uplynulých 100 letech čeští vojáci používali a používají.

BRAND24

Přečtěte si komentáře Ondřeje Stratilíka:

Česká ruleta

Máte transportér? A mohl bych ho vidět?

Letiště jsou výtečná. I bez plotu a záchytného systému

Pane ministře, na slovíčko

Ondřej Stratilík


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).