Menu Zavřít

Koruna vystoupala na téměř dvouleté maximum k dolaru

28. 6. 2017
Autor: Archiv Euro

Česká měna vůči dolaru přechodně vystoupala na nejsilnější úroveň od srpna 2015, když se dopoledne obchodovala na 23,10 Kč/USD. Nakonec proti úterku zpevnila o desetník na 23,16 Kč/USD, k euru ale koruna oslabila o zhruba pět haléřů na 26,32 Kč/EUR. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Vůči dolaru dnes koruna posilovala spolu s eurem, které dopoledne vystoupalo až na roční maxima. Odpolední mazání části přírůstku eura bylo podle Jiřího Cihláře z Next Finance dáno tím, že investoři kvapně vybírali zisky.

Na slabší úroveň vůči euru česká měna klesla hned ráno. „Kurz koruny vůči euru se s malými výkyvy držel na hladině 26,32 Kč/EUR,“ podotkl ekonom Komerční banky David Kocourek.

Aktuální kurz eura ke koruně:

BRAND24

Nad korunou se několik posledních dní vznáší stín komentářů českých centrálních bankéřů, kteří v minulém týdnu naznačili, že kvůli postupnému posilování koruny po konci intervencí není potřeba nějak kvapně zvyšovat úrokové sazby, uvedl Cihlář. „Pomalejší růst úrokové atraktivity koruny v očích investorů zastavil její posilování. Tento stav ještě nějakou dobu potrvá,“ doplnil. Ve druhé polovině roku ale podle něj česká měna k euru dále posílí.

Dále čtěte:

Moody´s: Zvýšení rezerv ČNB pomáhá ratingu bank

Byl kurzový závazek brzdou investic do produktivity?

Dolary a dluhopisy. ČNB zvažuje změnu investiční strategie


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).