Menu Zavřít

Další otřesy v Mexiku. Jih země zasáhlo zemětřesení o síle 6,2 stupně

23. 9. 2017
Autor: čtk

Ve chvíli, kdy záchranáři pokračují v prohledávání trosek po ničivých úterních otřesech, zasáhlo dnes Mexiko další silné zemětřesení, tentokrát o síle 6,2 stupně. Epicentrum mělo v jižním státě Oaxaca, informovala americká geologická služba USGS. Otřesy pocítili i obyvatelé metropole, kde se podle agentury Reuters mírně chvěly budovy. Hlášeny jsou první materiální škody, jejich rozsah není znám.

Po otřesech se v hlavním městě rozezněly poplašné sirény a lidé vybíhali do ulic mnohdy jen v pyžamech, neboť bylo ráno. Záchranáři na chvíli ustali v prohledávání sutin. Úřady mezitím zjišťovaly, zda je pro ně bezpečné pokračovat v práci.

Mexické hlavní město a okolní státy se dosud vzpamatovávají z katastrofálních následků úterních otřesů o síle 7,1 stupně, které připravily o život nejméně 295 lidí a více než dvě tisícovky zranily.

Dnešní zemětřesení mělo podle USGS epicentrum 19 kilometrů od města Matías Romero ve státě Oaxaca vzdáleném od metropole téměř 500 kilometrů. Centrum úterních otřesů bylo v sousední Pueble přibližně 120 kilometrů od hlavního města.

Oaxaca a další jihomexické státy zažily zemětřesení už 7. září, zahynulo asi 100 lidí. Otřesy měly sílu 8,1 stupně. „Domy, které ještě stály, spadly. Všichni jsme na ulici,“ řekla agentuře AP po dnešních otřesech Bettina Cruzová z okresu Juchitán v Oaxace.

BRAND24

Podívejte se na další záběry z úterního ničivého zemětřesení:

Přečtěte si o následcích úterního zemětřesení:

Zemětřesení v Mexiku má 295 obětí, pátrání po přeživších pokračuje


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).