Menu Zavřít

Babiš: Je to zoufalý pokus mě zlikvidovat

10. 8. 2017
Autor: čtk

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš považuje žádost policie, aby ho Sněmovna vydala k trestnímu stíhání, za snahu politického systému zlikvidovat ho. Načasování žádosti podle něj ukazuje na snahu ovlivnit volby. Policie požádala Sněmovnu o vydání Babiše a předsedy poslanců ANO Jaroslava Faltýnka kvůli kauze Čapí hnízdo.

Podle Babiše jde o snahu tradičních politických stran a jejich „zkorumpovaného systému” se ho na poslední chvíli zbavit.

„Jde o poslední zoufalý pokus zkorumpovaného systému mě zlikvidovat a o dlouhodobě plánovanou akci mě kriminalizovat. O těchto plánech jsem poprvé slyšel už v dubnu, povídali si o tom poslanci ve Sněmovně. Načasování je jasné, je to snaha ovlivnit volby. Jsme jak v 50. letech,“ řekl Právu.


Čtěte více:

Policie požádala o vydání Babiše a Faltýnka kvůli Čapímu hnízdu

Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek

BRAND24


Babišovo vyjádření k žádosti policie o jeho vydání ke stíhání
Vůbec mě to nepřekvapuje, čekal jsem, že mě budou chtít před volbami dostat na čemkoli. Je to politický boj, nic jiného. Po Praze jsem od ledna 2016 slýchal, že se to na mě připravuje. Je to dlouhodobě promyšlená akce. Napřed přišlo anonymní trestní oznámení a slyšel jsem, že zadání bylo, aby mě trestně stíhali nejpozději v dubnu 2017. Dokonce o tom mluvili poslanci ve Sněmovně. Dostal to na starost ten „správný“ policajt, pan Nevtípil, který figuroval v kauze ukradené firmy Neograph kmotry podnikateli Sittovi. 23. 7. 2017 jsem byl na výslechu a na můj dotaz ohledně mého postavení mi policista odpověděl, že jsem v teto pseudokauze svědek!

Je to celé zmanipulované, trestní stíhání potřebovali načasovat před volbami, ve kterých jde o všechno. Protože buď tady budou dál ti tradiční politici nebo naši zemi povedou zodpovědní a nezkorumpovatelní lidé.

Čapí hnízdo je projekt z roku 2008! Proč to nikdo nezkoumal téměř 10 let a najednou, když jsem v politice, se na to podávají účelová trestní oznámení a policie to šetří?

Ten projekt byl x-krát kontrován, za hejtmanů Bendla a Ratha i za ministra financí Kalouska. Nikdy nebylo kontrolními orgány konstatováno pochybení v udělení dotace!

Nikdo z toho projektu neměl žádný profit, nebyla tam žádná korupce, naopak je to dlouhodobě ztrátový projekt, který slouží veřejnosti.

Jde jenom o politický boj, nikoli o korupční skandál, jak se z toho někdo snaží dělat. Je to poslední zoufalý pokus zkorumpovaného systému mě zlikvidovat a dlouhodobě plánovanou akcí mě kriminalizovat a zabránit mi kandidovat ve volbách v říjnu 2017.

Politologové: Kauza vydání Babiše voliče ANO výrazně neovlivní

 Andrej Babiš


Přečtěte si také:

Zlatí čápi do huby? Babiš ukazuje svým zaměstnancům, kdo je tady borec

Babišovo předražené mléko. Další ukázka, jak Agrofert vydělává na státu

Přečtěte si komentář: Mlčení kůzlátek


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).