Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #54

12. 5. 2017
Autor: prague-up.com

Taneční senzace ve Světozoru, život v kostce, Autarkic ve Futuru, otevřená Praha, jarní Bloges market a Anežka dětem i rodičům.

Taneční senzace ve Světozoru

Pohyb na plátně zachycený dynamickým okem kamery, atraktivní obrazové kompozice a atmosféra nabitá emocemi. Mimořádně intenzivní setkání s tancem zažijete v kinu Světozor v rámci Festivalu Tanečních filmů, který jednou za dva roky prezentuje vybraná díla z oblasti taneční kinematografie. České premiéry, dokumenty, inovativní záznamy tanečních inscenací, kraťasy a best-ofky. Posaďte se a nechte se unášet nespoutanými pohyby.

Pasáž Světozor Světozor chystá specializovaný festival

Život v kostce

Tancovat se bude i na Nové Scéně. Osm tanečníků souboru laterny magiky vám zamotá hlavu uvnitř kostky. Iluzorní svět nejnovější inscenace Cube si pohravá s motivy kostky jako budovy, kostky ledu i cukru nebo nejslavnějšího hlavolamu. Uzavřený prostor se stává dějištěm nezávislých výjevů a banálních situací, se kterými se setkáváme každý den. Ty jsou ale umocněny speciální scénografií založené na prostorových projekcích, které výrazně mění jejich perspektivu a mohou tak ovlivnit celkový prostor, dynamiku i čas. Co se stane, když otočíte Rubikovou kostkou?

 Taneční seance Kostka na všechny způsoby

Autarkic ve Futuru

Sobotní Futurum láká na další z odvážných tanečních večírků Seed. Tahákem večera bude živé vystoupení hudebníka Autarkic. Izraelského hudebníka odkojeného na popových radiostanicích a punkovém undergroundu poprvé uhranula elektronická hudba při náhodné jízdě v taxíku. Jeho vlastní produkce odráží všechny tyto vlivy a mísí taneční elektroniku se špetkou pop-music a osobitým humorem, který je znát v jeho textech. Ve Futuru Vám exkluzivně představí materiál z nové desky, podpoří ho seeďáci Mike.H a Not_me spolu s vinylovým mágem Disco Moreti a Milanem Kroutilem.

 Taneční párty, Futurum ovládne osobitý humor

Otevřená Praha

V sobotu a neděli bude otevřeno v rámci třetího ročníku otevřených budov Open House Praha. Celkem 43 zajímavých budov a prostorů otevře své dveře a vy si zvolíte, kam byste se rádi podívali. Na výběr jsou historické stavby, kancelářské interiéry i industriální objekty. Co třeba stará Invalidovna, Libeňský plynojem, pracoviště Thomayerovy nemocnice nebo univerzální plovoucí dům Port X? Sestavte si svůj prohlídkový okruh a objevte útroby objektů, které míjíte každý den!

 Open House Praha Kam byste se rádi podívali?

Jarní Bloges market

Žijete světem fashion, designu a bloggingu? Nejnovější jarní trendy vám neuniknou na nedělním Bloges marketu. Sedmou edici v Boho stylu najdete Kavárně co hledá jméno - multifunkčním prostoru bývalé truhlárny na Smíchově. Čekají vás plné štendry trendového oblečení od předních českých blogerek, novinky od neotřelých značek, workshopy, djs i živá kapela.

 Kavárna co hledá jméno Kavárna co hledá jméno

Anežka dětem i rodičům

Pro rodiny s dětmi tu máme tip na první jarní zahradní slavnost, která bude rozhodně stát za to! Klášter svaté Anežky České vám v neděli představí nový prohlídkový okruh a pestrý celodenní program. Vyzkoušíte si sítotisk, uvidíte loutkové představení, poslechnete si čtení Petry Špalkové a zajisté vás neurazí ani živák legendárních folk-rockových Hm… A nezapomeňte s sebou dobroty a piknikové koše!

BRAND24

 Klášter svaté Anežky české Klášter svaté Anežky České

Jak si dále zpestřit jarní víkend v metropoli vám napoví Prague-Up kalendář.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).