Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #47

24. 3. 2017
Autor: prague-up.com

Febiofest, festival ženské tvořivosti, japonské techno, madony v Chemistry, jarní fashion market a recyklace oblečení v Jakoby.

Febiofest

Událost všech filmových nadšenců je nepochybně Febiofest, který je o víkendu v plném proudu tradičně v smíchovském multiplexu. Filmová přehlídka každoročně vybírá v širokém záběru to nejlepší z celého světa a projekce bývají zaplněná do posledního místa. Na festivalu se představí známé filmové osobnosti, setkat se můžete s režisérem kultovního snímku Černá kočka, bílý kocour Emirem Kusturicou, americkým režisérem Abelem Ferrarou nebo představitelkou polské nové vlny Agnieszkou Holland.

 Febiofest Febiofest se tradičně koná ve smíchovském multiplexu.

K Febiofestu neodmyslitelně patří vytříbená dramaturgie hudebního doprovodného programu, který se letos premiérově přesouvá z útrob garáží multikina do Radlické kulturní sportovny. Naším tipem je páteční koncert Never Sol. Projekt, který hravě propojuje zvuk akustických nástrojů s epickou elektronikou a křehkými vokály Sáry Vondráškové.

Festival ženské tvořivosti

Jaká je síla a rozmanitost ženské tvořivosti? O tom vás přesvědčí Swan Prague Festival v divadelním klubu Swan na Ovocném trhu. V nejrůznějších uměleckých formách se představí celkem 28 umělkyň z celého světa. Čeká vás vernisáž výstavy, umělecké instalace, djs společně s vizuálním uměním, promítání a třešničkou bude mezinárodní divadelní kabaret.

 Swans O ženské tvořivosti se přesvědčte v klubu Swan

Japonské techno

Pokud máte chuť na temnou atmosféru a rychlé beaty, pak pro Vás bude jasnou volbou sobotní Proces. Japonský underground představí jedno z nejvýraznějších jmen tamější techno scény Takaaki Itoh. Ostřílený promotér, dj a producent má na kontě přes padesát vlastních tracků a do holešovického Neone zavítá rovnou z Berlínského Bergainu. Večer doplní živák pražského dua Selektiv Mutism a další žánrově spříznění djs.

 Proces Za rychlými beaty do klubu Neone

Madony v Chemistry

The Chemistry Gallery láká na čerstvou výstavu a bude na co koukat. Premiéra slovenského výtvarníka Dávida Kurňavky Are You Mine? představuje příběh dvojznačných i jasně rozpoznatelných symbolů, působících jako součást dnešní digitální kultury. Série sedmnácti maleb vyobrazuje mystické madony zasazené do konkrétních situací. Barevné portréty, jak říká sám autor, mají podávat otázku nebo odpověď. Prostor pro rozhodnutí však nechává divákovi.

 Chemistry V Chemistry Gallery vystavuje Dávid Kurňavka

Jarní fashion market

Pokoukáváte co obléknout na jaro? Pak si nenechte ujít první letošní Mint market. Hala č. 13 v holešovické tržnici ožije nezávislou módou, designem a dobrým jídlem. Vybrat si můžete u více než čtyřiceti stánků s autorskou tvorbou a nejlepšími výrobky od lokálních prodejců. Sobotní shopping si můžete zpříjemnit třeba ochutnávkou vína nebo návštěvou Mint kavárny.

 Mint Jarní market v kavárně Mint

Recyklace v Jakoby

Pokud máte už nakoupeno, staré věci nevyhazujte a stavte s nimi za holkama z Jakoby do Veverkovy ulice. V sérii tématických workshopů vás naučí, jak oblečení recyklovat a udělat si radost. Sobotní edice se bude věnovat přešívání pánských košilí na jarní trendy šaty, sukni nebo top. Na místě bude jak šicí vybavení, tak asistentky, se kterými ušijete svůj nový jarní model.

BRAND24

 Jakoby Nechte se poučit, jak recyklovat

Kam o víkendu za kulturou vám napoví Prague-Up kalendář.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).