Menu Zavřít

Žižkovský stadion na prodej? Praha 3 rozhodne do konce roku

20. 5. 2017
Autor: Tereza Čapková

Radnice Prahy 3 chce do konce letošního roku rozhodnout o tom, jestli prodá žižkovský fotbalový stadion. Uvedl to místostarosta Prahy 3 Alexander Bellu (ODS). Sportovní areál potřebuje významné investice, na které by městská část složitě sháněla finanční prostředky.

V úvahu podle místostarosty připadá několik možností. Ideálním řešením by bylo získat pro nutné opravy soukromého investora, který by navázal spolupráci buď přímo s městskou částí, nebo s nájemcem stadionu, kterým je fotbalový klub FK Viktoria Žižkov.

„Nechával jsem zpracovat rekonstrukční varianty. Zajímavá rekonstrukce se pohybuje okolo 70 nebo 80 milionů korun,“ uvedl Bellu. Dodal, že investice v podobné výši by mohla být za vhodných podmínek pro firmy zajímavá i v případě, že by stadion zůstal v majetku městské části. Nebrání se však ani možnosti odprodeje soukromému majiteli.


Stadion čeká rekonstrukce. Čtěte:

Praha 3 chystá opravu žižkovského stadionu. Za osm milionů

Stadion Viktorie Žižkov

BRAND24


Další variantou je převést stadion do správy hlavního města, které nedávno po letech dovršilo jednání o odkupu vršovického Ďolíčku. Bellu však tuto možnost nepreferuje, i když ve vedení městské části se názory různí. „Bojím se, aby hlavní město neživilo pět nebo šest stadionů s relativně nízkou návštěvností“uvedl místostarosta. V minulosti o žižkovský stadion projevila zájem Fotbalová asociace České republiky, která nabídla financování celkové rekonstrukce za předpokladu, že by objekt následně měla pod svou správou. Ze záměru však nakonec sešlo.

Praha 3 od minulého do začátku letošního roku do stadionu investovala zhruba osm milionů korun. V minulosti měla radnice problémy s klubem FK Viktoria Žižkov, který má areál v nájmu a s nímž se Praha 3 soudila kvůli neuhrazenému nájemnému. Soud letos v březnu pravomocně rozhodl, že klub musí radnici zaplatit 800 tisíc korun. Podle Bellu proto bude nutné případnou spolupráci s klubem a soukromým investorem na rekonstrukci důkladně smluvně pojistit.

Dále čtěte:

Praha 3 chce přilákat na žižkovský stadion mezinárodní soutěže

Seifertova v novém. Žižkovské ulice čeká proměna


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).