Menu Zavřít

V Holešovičkách se pojede jinak. Kvůli tunelu Blanka

29. 4. 2017
Autor: čtk

Pražský magistrát v souvislosti s problémy u výjezdu z tunelového komplexu Blanka změní v ulici V Holešovičkách řazení jízdních pruhů. Změna by zabránit častému vzniku kolon v Povltavské ulici. Připojovací pruh z Povltavské ulice se stane u křižovatky s ulicí Na Truhlářce průběžným a levý pruh se v tomto místě spojí se středním.

K úpravě, která začne platit 30. dubna, město přistoupilo na úkor snížení počtu jízdních pruhů ze směru od mostu Barikádníků, ke kterému dojde v oblasti odbočení do ulice Na Truhlářce.

„Problematický výjezd z tunelového komplexu v Troji způsoboval kolony, kvůli kterým musel být často regulován vjezd na druhé straně do tunelu Mrázovka, proto dostali odborníci pokyn najít optimální řešení tohoto problému. Pevně věřím, že jsme je našli a test v praxi ukáže, že plynulost dopravy se výrazně zvýší,“ řekl náměstek pražské primátorky Petr Dolínek (ČSSD).

 Připojovací pruh z Povltavské ulice se stane u křižovatky s ulicí Na Truhlářce průběžným a levý pruh se v tomto místě spojí se středním Změny mají zabránit kolonám. (Zdroj MHMP)

BRAND24

Změna je zatím podle magistrátu provizorní a s tříměsíční zkušební dobou. Poté ji úřad vyhodnotí. Pokud se osvědčí, ponechá ji jako definitivní, pokud ne, bude hledat jiné řešení.

Dále čtěte:

Praha možná otevře garáže u Blanky. Provizorně

Kdo se postará o Blanku? Za 600 milionů korun


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).