Menu Zavřít

Tramvaje pojedou jinam. Změny začnou od soboty

24. 3. 2017
Autor: Profimedia.cz

Zřízení nové zastávky na Štvanici, zahájení výluky tramvajové trati na Balabence nebo změna trasy linek 13 a 21. To je jen část změn, které od soboty čekají na cestující v pražské hromadné dopravě. Novinkou bude i zavedení „nostalgické“ tramvajové linky číslo 23, na které budou jezdit nejstarší typy legendárních vozů T3.

V sobotu definitivně skončí dlouhotrvající výluka tramvají na Spořilově. „Linka číslo 11 se tak vrátí do své původní trasy, linka 14 však bude nově ovlivněna výlukou na jejím druhém konci,“ upozornil ROPID, který plánuje pražskou MHD. V sobotu totiž začne oprava kolejí v Sokolovské ulici mezi Palmovkou a Balabenkou, která se dotkne denních linek 6, 8, 14, 16 a 25.

Svou trasu od víkendu změní i tramvaje na lince 13 a 21. Kvůli posílení dopravy v centrální části Vršovic bude třináctka ve směru od Černokostelecké a I. P. Pavlova odkloněna přes Náměstí Míru na Čechovo náměstí. Jednadvacítka pro změnu nebude jezdit z Anděla na Kotlářku, ale ke stanici metra Radlická.

Dobrou zprávu má dopravní podnik pro cestující na lince 15. Kvůli rostoucímu počtu cestujících budou na lince ve všedních dnech jezdit soupravy dvou tramvajových vozů, případně článkové tramvaje.


Přečtěte si, kam povedou nové tramvajové linky:

Tramvaje povedou na Slivenec, Libuš i Háje. Město chystá projekty za miliardy

  Ilustrační fotografie

BRAND24


Novinkou v pražské tramvajově dopravě bude zřízení zastávky Štvanice na Hlávkově mostě. Tramvaje na ní budou zastavovat pouze na znamení, stejně jako na zastávce Těšnov. Lidé se dosud na ostrov dostali buď pěšky od stanice metra C Vltavská, nebo přívozem, který ale nepluje celoročně. „Přívoz na Štvanici loni přepravil 65 tisíc lidí a 1300 jízdních kol. Je to oblíbené a velmi navštěvované místo s bohatým kulturním a sportovním životem,“ uvedl radní Prahy 7 František Vosecký.

Na svou premiérovou jízdu ulicemi metropole v sobotu vyjedou tramvaje na „nostalgické“ lince číslo 23. Dopravní podnik na ni bude nasazovat nejstarší typy dosud oblíbených tramvají T3, které by zároveň měly nadobro opustit všechny ostatní tramvajové linky. Nová linka bude mít celoroční provoz a pomůže odlehčit turisticky nejvytíženější pražské tramvaji číslo 22, zejména v okolí Pražského hradu.

Dále čtěte:

Tramvaje se kvůli hluku omezovat nebudou. Praha si věc vyjasnila s ministerstvem

Dopravní podnik chce na Zahradním městě novou tramvajovou smyčku


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).