Menu Zavřít

Starosta vyzve pražské zastupitele. Chce řešit prodej bytů v Písnici

20. 2. 2017
Autor: Archiv

Starosta Prahy-Libuše Jiří Koubek (TOP 09) bude chtít na čtvrtečním jednání po pražských zastupitelích zařadit na program jednání materiál týkající se kauzy prodeje bytů firmou ČEZ v Písnici. Koubek rovněž řekl, že zároveň požádal magistrát o vydání právní analýzy na prodej bytů podle zákona číslo 106 o svobodném přístupu k informacím. ČEZ prodal více než 700 bytů ve veřejné soutěži. Bytové domy koupila firma Kennial podnikatele Pavola Krúpy za asi 1,3 miliardy korun.

Magistrát podle starosty odmítá městské části poskytnout právní analýzu, kterou si na možný nákup sídliště nechal loni vypracovat. „Je absurdní, že si magistrát nechá vyhotovit právní analýzu, na základě této analýzy nabídku do soutěže nepodá, naopak k tomu vyzve městskou část, a současně odmítá tuto analýzy městské části poskytnout,“ řekl Koubek.

Koubek rovněž uvedl, že magistrát nechce radnici pomoci situaci řešit. Bude proto žádat zastupitele, aby byl prodej bytů předmětem jejich čtvrtečního jednání. Koubek je poslanec a starosta, není však zastupitelem Prahy, aby se tak o zařazení na program hlasovalo, musí si jeho návrh vzít za své některý ze zastupitelů.


Přečtěte si o prodeji bytů v Písnici:

Krúpa nabídne lidem z Písnice byty k odkupu. A zřejmě na tom vydělá

Sídliště Písnice

BRAND24


Projednat prodej sídliště se Koubek snažil již na lednovém zasedání zastupitelstva, na program se jej ale nepodařilo prosadit. Také tehdy kritizoval Prahu za nedostatečnou pomoc. Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) jeho tvrzení odmítla.

Soubor panelových domů se 36 vchody tvoří větší část sídliště, které je nedaleko budoucí stanice metra D Písnice. Domy byly postaveny v letech 1987 až 1990 a jsou po částečné rekonstrukci. Původním vlastníkem byl stát, který je převedl na ČEZ, který se je loni rozhodl prodat. Magistrát vyzval Libuš, aby se do soutěže zapojila a přislíbil v případě koupě půjčit peníze. radnice se ale kvůli pro ni krátké lhůtě nestihla do soutěže přihlásit.

Více informací o prodeji sídliště Písnice:

Byty ČEZ v Písnici získá miliardář Krúpa za 1,3 miliardy

S půjčkou na sídliště Písnice hrozí trestní stíhání, pohrozil starosta Koubek

Sídliště na prodej. ČEZ se zbavuje stovek bytů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).