Menu Zavřít

Spoj Praha Krakov. České dráhy obnovily linku po sedmi letech

13. 4. 2017
Autor: Profimedia.cz

České dráhy po sedmi letech obnovily vlakové spojení mezi Prahou a polským Krakovem. Obě města bude denně propojovat pár vlaků Cracovia s odjezdem v dopoledních hodinách. Oznámily to České dráhy, které vlak provozují spolu s polskými železnicemi PKP Intercity. Přímý denní vlak EuroCity Comenius spojoval obě metropole naposledy v prosinci 2009.

„Obnovené přímé spojení Prahy a Krakova je příspěvek pro rozvoj turistického ruchu ve střední Evropě a především mezi Českou republikou a Polskem. Dějiny v Krakově jsou v mnohém spojeny s Čechy a Moravou, proto je Krakov vyhledávaným turistickým cílem pro turisty z České republiky. Vlak navíc spojuje tři význačné lokality zapsané na seznam světového kulturního dědictví UNESCO: Prahu, Olomouc a Krakov,“ uvedl člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu Michal Štěpán.

Od čtvrtka až do konce září je tak v provozu nové denní sezónní spojení Ex 114/115 Cracovia, které odjíždí z Prahy v 10:22 a do Krakova přijíždí v 17:21. V opačném směru bude odjíždět z Krakova v 10:42 a do Prahy přijede v 17:39. Expres Cracovia nabízí cestujícím komfortní klimatizované vozy s místy 1. a 2. třídy. V úseku Praha - Ostrava mají cestující k dispozici občerstvení a v označených vozech Wi-Fi připojení k internetu.


Nepřehlédněte. Místo nádraží by mohla být kultura:

BRAND24

Praha 3 chce změnu územního plánu pro nákladové nádraží, měla by tam být kultura

 Nákladové nádraží Žižkov


V obnoveném přímém spojení platí veškeré mezistátní jízdenky včetně nejrůznějších slev a mezinárodních síťových jízdenek, jako jsou Interrail nebo Eurail Pass. Například cena Včasné jízdenky Evropa včetně rezervace místa je z Prahy do Krakova od 515 korun a z Olomouce do Krakova od 298 korun.

Dále čtěte:

Čtyřmiliardový tendr na dodávky nafty pro České dráhy vyhrál Unipetrol

České dráhy nakoupily starší rakouské vagony. Za téměř půl miliardy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).