Menu Zavřít

Radotínská radnice investuje 15 milionů do sídliště

15. 10. 2016
Autor: MČ Praha 16

Městská část Praha 16 se pustila do rozsáhlé rekonstrukce městských domů na radotínském „Starém sídlišti“. V září dokončila zateplení, nechala zbudovat instalace odvětrávacích jednotek, které udržují na normálu hladiny radonu v domech a finance poslala také do opravy podesty zastávky autobusu. Celkem městská část investovala 15 milionů korun.

„První radotínské sídliště bylo postaveno v šedesátých letech minulého století. Jak se později ukázalo, v některých případech i ze závadných stavebních komponent, jež mohou mít vliv na zdraví nájemníků bytů, proto tyto investice považujeme za nezbytné,“ uvedl starosta Prahy 16 Karel Hanzlík (ODS).

Praha 16 nechala u domů s číslem popisným 1074 a 1075 odizolovat suterén, střechy i stěny zateplila polystyrénem a na přiléhající komínové těleso stavební firma použila minerální vatu. Konečný nový plášť tvoří na střeše plech, na stěnách tenkovrstvá probarvená omítka. Rekonstrukce čekala i dešťové svody, parapety a hromosvod. Vstupní dveře se dočkaly nového osvětlení.

Městská část upozornila, že firma Alegra, která práce prováděla, odevzdala stavbu zpět investorovi téměř o měsíc později. Z toho důvodu byla konečná platba snížena o smluvní penále. Další práce proběhly koncem léta před vchodem do domu s číslem popisným 1079, práce prováděla firma Novis.

BRAND24

Dokončit nechala Praha 16 i instalace odvětrávacích jednotek, které udržují na normálu hladiny radonu v domech, které byly postaveny z nevhodného materiálu. Ty ještě čeká kontrolní měření, které bude provádět Státní ústav radiační ochrany v druhé polovině října.

Městská část má v plánu ještě poslední z technických proměn – decentralizaci vytápění. V září zahájila práce na změně zásobování teplem a teplou vodou. Příprava vody pro jednotlivé objekty se posouvá až ke konečným uživatelům, místo jednoho centrálního výměníku nechala Praha 16 nainstalovat 12 objektových předávacích stanic.

Dále čtěte:

Sídliště na prodej. ČEZ se zbavuje stovek bytů

Ekospol může stavět v Hostivaři, magistrát zrušil rozhodnutí Prahy 15


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).