Menu Zavřít

Pražské letiště chce nalákat cestující z Německa

30. 10. 2016
Autor: Profimedia.cz

Pražské letiště se chce po dokončení dálničního spojení do Drážďan zaměřit na nalákání nových cestujících z německého Saska. Marketingová kampaň, skrze níž chce letiště oslovit čtyři miliony obyvatel německé spolkové země, má začít napřesrok. Uvedla to mluvčí pražského letiště Marika Janoušková. Konkrétní podoba kampaně, tedy v jakých médiích bude pražské letiště svoje služby inzerovat, zatím ale dohodnutá není.

Dostavba dálnice D8 do Německa podstatně rozšíří spádovou oblast pražského letiště. To věří, že se mu může podařit oslovit potenciální zákazníky žijící do dvou hodin dojezdu od letiště, kam by v případě otevření dálnice spadala i velká část saského pohraničí. Přesvědčit německé cestující, aby místo z Drážďan letěli z Prahy, bude ale trvat několik let, dodala Janoušková. Částečně se ale letiště na příliv cestujících z Německa chystá už nyní. Svědčí o tom například informace o některých službách, jež jsou nově přeloženy do němčiny.

Pražské Letiště Václava Havla odbavilo za tři čtvrtletí téměř 9,9 milionu lidí. Ve srovnání s loňským rokem jde o nárůst o 646 tisíc cestujících. Za celý letošní rok pak letiště očekává nárůst na bezmála 13 milionů cestujících, což by představovalo sedmiprocentní meziroční růst.

Se zhruba pětiprocentním růstem počtu cestujících pak letiště kalkuluje i pro příští rok. Branami největšího letiště v zemi by tak podle odhadu managementu mělo napřesrok projít 13,6 milionu cestujících. Optimistické očekávání letiště zdůvodnilo chystaným navýšením letových frekvencí na deseti linkách včetně zvýšení kapacity na dálkových trasách do korejského Soulu a New Yorku.

Dálnice D8 by měla být oficiálně uvedena do provozu 17. prosince. Kvůli problémům se stabilitou podloží u obce Prackovice se ale může stát, že se dlouhodobě chystaný termín otevření komunikace odloží.

Dále čtěte:

Letiště podepsalo pětileté smlouvy s taxislužbami Taxi Praha a Fix

BRAND24

Konec jedné éry: Boeing 747 KLM naposled zahřmí nad legendární Maho Beach

Český Aeroholding prodal zbylou pětinu v ČSA


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).