Menu Zavřít

Praha 3 rozšiřuje parkovací zóny

2. 9. 2016
Autor: Martin Pinkas/Euro

Městská část Praha 3 spustila nový systém zón placeného stání. Ke stávajícím modrým zónám přibudou další parkovací automaty. Protože však v části Prahy 3 již parkovací zóny jsou a zůstávají v platnosti až do února 2018, kdy vyprší stávající smlouva s provozovatelem, ponechala městská část systém jednotný.

Na nových automatech s odlišnou klávesnicí se při platbě nebude zadávat registrační značka vozidla a řidiči budou povinni umístit doklad o zaplacení za čelní sklo vozu. Po doběhu původních zón by měla Praha 3 přejít na systém, který používají Prahy 5 a 6. Na jaře roku 2018 by tak došlo u parkovacích automatů k výměně klávesnice a nahrání nového softwaru. Poté by se i zde měl rozběhnout systém se zadáváním registrační značky vozu při platbě.

„Na Praze 3 se v nově zaváděných zónách placeného stání objeví 21 nových parkovacích automatů, spolu s tím zde přibude zhruba 600 nových svislých dopravních značek vztahujících se k zónám,“ uvedla manažerka úseku Parkování společnosti Eltodo Dana Jurášková.

Automaty začaly fungovat v noci ze středy na čtvrtek 1. září. Zda řidiči za parkování zaplatili, budou tradičně kontrolovat strážníci městské police. Ulicemi navíc bude projíždět monitorovací vozidlo. „Nebude však sbírat data o podezření na přestupek, ale bude shromažďovat anonymní statistické údaje, například informace o vytíženosti jednotlivých parkovacích zón či stavu dopravního značení,“ uvedl pověřený ředitel TSK Jiří Sládek.

Parkovací zóny: Praha a Středočeský kraj zapomněly jednat

BRAND24

Děčín řeší nedostatek parkovacích míst

Třebíč chystá parkovací domy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).