Menu Zavřít

Praha 2 dostala stotisícovou pokutu za chybné smlouvy

27. 2. 2017
Autor: Profimedia.cz

Radnice městské části Praha 2 nakonec bude muset zaplatit za chybné smlouvy na právní služby pokutu 100 tisíc korun. Výši pokuty potvrdil předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj. Původně městské části hrozila pokuta 475 tisíc korun. Případ se týká několika desítek smluv na právní poradenství.

ÚOHS se smlouvami z let 2009 až 2013 zabýval několik let. V prvním rozhodnutí uložil téměř půlmilionovou pokutu. Odůvodnění ale nebylo dostatečně srozumitelné, proto Rafaj případ svým podřízeným vrátil zpět. Ti nakonec pokutu snížili na 100 tisíc korun.

ÚOHS pokutu uložil za to, že městská část nevypsala výběrové řízení a právní služby bez tendru poptávala u různých právních kanceláří. Šlo přitom v souhrnu o několikamilionové částky. V roce 2012 to bylo 12 milionů korun. V novém rozhodnutí se delikt týká části původních smluv, také proto je pokuta nižší.

Praha 2 měla v minulosti problémy i s jinými tendry. Od antimonopolního úřadu dostala pokutu 100 tisíc korun za zakázku spojenou s privatizací bytů u soudu. Proti rozhodnutí úřadu pak radnice podala žalobu.

BRAND24


Přečtěte si o sporu o budovu Transgas:

Proti demolici. Odborníci i autor chtějí chránit budovu Transgas

Komplex budov Transgasu na Vinohradské třídě v Praze (na archivním snímku z 1. dubna 2016) postavený ve stylu brutalismu není kulturní památkou.


Další zprávy z městské části:

Havárie vodovodu na Karlově náměstí zastavila autobusy i auta

Jana Černochová: Babiš je v bezprecedentním střetu zájmů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).