Menu Zavřít

Policie kvůli batohům vyklidila Hlavní nádraží

15. 4. 2017
Autor: ČTK

Policie v sobotu odpoledne evakuovala část hlavního nádraží v Praze kvůli nálezu dvou podezřelých batohů. Bezpečnostní opatření trvala asi hodinu a půl. Pyrotechnik zhruba v e čtyři hodiny odpoledne konstatoval, že žádné nebezpeční nehrozí. Nádraží znovu funguje bez omezení. Uvedla to mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

„Batohy byly nalezeny na dvou různých místech přímo ve vestibulu nádraží,“ uvedla Zoulová. Vlaky po celou dobu policejního zásahu jezdily.

Odpoledne řešili nález podezřelého předmětu také policisté na vlakovém nádraží ve stanici Čelákovice-Jiřina u Prahy. „Pyrotechnik předmět zajistil, šlo o zdroj k nějaké baterii, takže se nejednalo o nástražný systém,“ řekla mluvčí středočeské policie Michaela Richterová. Provoz na trati z Prahy do Lysé nad Labem byl zastaven na více než jednu hodinu, obnoven byl chvíli před druhou hodinou odpoledne.


Nepřehlédněte. Policisté obmění šatník:

BRAND24

Obří tendr za 160 milionů. Policie shání nové uniformy

 Česká policie zvýšila 22. března po explozích v Bruselu bezpečnostní opatření na mezinárodních letištích v Česku i v pražském metru.


Do ulic českých měst a na česká mezinárodní letiště se od čtvrtka preventivně vrátili policisté se samopaly. Posílení hlídek se vztahuje k Velikonocům i k židovskému svátku pesach, který připadá na stejné období. Policisté se samopaly hlídali bezpečnost na trzích, v obchodních centrech či u vybraných kostelů naposledy o Vánocích, opatření tehdy trvala do začátku ledna.

Dále čtěte:

Prahu zasáhla bezpečnostní opatření kvůli Berlínu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).