Menu Zavřít

Novoměstský pivovar dovařil. Tradiční pražská značka po 27 letech končí

13. 1. 2020
Autor: Michael Tomeš/Mladá fronta

Jeden z nejstarších českých řemeslných podniků - Novoměstský pivovar Praha - zavírá. Letošní 31. leden bude dnem, kdy zmizí z mapy.

Informaci týdeníku Euro potvrdil Českomoravský svaz minipivovarů i Aleš Krulich, jednatel pivovaru. Restaurační podnik v centru metropole ve Vodičkově ulici prý končí z důvodu nečekaného vypovězení nájemní smlouvy. Krulich tak z rozsáhlého restauračního komplexu, kam se vešlo až 400 hostů, v nejbližších dnech vystěhuje i celou varnu včetně zdobných měděných nádob. „Kompletní technologie pivovaru je na prodej,“ popisuje.

V Novoměstském pivovaru se dovařilo už před několika týdny, v současnosti se jen doprodává dříve vyrobené pivo, tedy zdejší světlá a tmavá jedenáctka. Posledním dnem, kdy bude možné zdejší nefiltrované Novoměstské pivo koupit, je pátek 31. ledna. Pak restaurace nadobro zavře.

Konec značky sídlící v historické budově v centru Prahy je poměrně symbolický, s rokem založení 1993 jde totiž o jeden z vůbec nejstarších minipivovarů v České republice. Následuje tak dalšího pražského „pionýra“ - už předloni na podzim ukončil výrobu vlastních piv kvůli sporu majitelů Pivovarský dvůr Chýně píšící svou historii od roku 1992.

Pivovar Kout v insolvenci. Tradičního výrobce tíží dluhy

Vzhled koutského pivovaru k návštěvě příliš neláká

Dále čtěte:

Konec pivního romantismu v Česku: nadšenci uvolňují místo tradičním značkám

Češe se to, suší se to. Úrodu chmele zachránily srpnové deště

Pěstuj chmel, zachráníš pivo

BRAND24

Minipivovary: Česko má novou turistickou atrakci

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).