Menu Zavřít

Lidé by chtěli mít v Praze 8 pítka i skatepark. Ucházejí se o finance z rozpočtu

6. 9. 2017
Autor: Profimedia.cz

Pítka na návsi ve Starých Bohnicích či skatepark navrhli vybudovat za finance z takzvaného participativního rozpočtu občané městské části Praha 8. Radnice pro letošní rok v rámci rozpočtu vyčlenila 10 milionů korun. Na adresu městské části dorazilo 37 návrhů, jak by se daly peníze smysluplně využít.

„Občané navrhují například i vybudování kontejnerového klecového stanoviště pro kontejnery nebo opravu takzvané libeňské zdi,“ zmínil zástupce starosty Prahy 8 Petr Vilgus (SZ). Dodal, že participace občanů na dění je základem při realizaci projektu Místní Agenda 21, která počítá se zapojením lidí do udržitelného rozvoje městské části.


Nepřehlédněte: Praha chce vykoupit pozemky pod Negrelliho viaduktem. Zatím neví, co s nimi

  Vizualizace okolí Negrelliho viaduktu

BRAND24


Během letních prázdnin jednotlivé návrhy posuzovaly odbory úřadu městské části. Následovat má setkání s navrhovateli projektů, které se podle radnice uskuteční v polovině září. „Cílem je diskuze navrhovatelů s příslušnými odbory s možností upřesnění návrhů, objasnění cílů či prezentace vizualizace. Součástí bude také zpětná vazba od odborů ohledně realizovatelnosti projektů,“ informovala Praha 8.

Které projekty projdou sítem, by mělo být jasné v polovině října a do listopadu o nich mohou lidé hlasovat. Vítězné projekty radnice vyhlásí 20. listopadu.

Další zprávy z městské části:

Město plánuje zvelebit problematickou Palmovku. Hledá kvůli tomu koordinátora

Dopravní podnik nasadí z Palmovky do Letňan elektrobusy. Jde o test


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).