Menu Zavřít

Johnson & Johnson obsadí polovinu komplexu Mechanika

30. 8. 2016
Autor: waltrovka.cz

Investiční skupina Penta uzavřela smlouvu s nadnárodní farmaceutickou společností Johnson & Johnson o pronájmu téměř 15 700 metrů čtverečních plochy v administrativním komplexu Mechanica v pražských Jinonicích. Jeho dokončení je plánováno na konci roku 2017, celková plocha bude 33 500 metrů čtverečních. Uvedl to mluvčí společnosti Ivo Mravinac.

„Johnson & Johnson patří k desítce nejvýznamnějších firem světa, pro svoji evropskou centrálu vybírali z několika možností. Skutečnost, že se rozhodli pro budovu Mechaniky, pro nás není zajímavá jen obchodně. Je také prestižní záležitostí,“ uvedl projektový manažer Penty David Musil.

Jsme velmi rádi, že se nám podařilo najít budovu, která splňuje všechny naše požadavky na nadstandardní pracovní prostředí pro naši rostoucí společnost,“ doplnil generální ředitel Johnson & Johnson Global Business Services David Mansfeld. Nové prostory podle něj budou využívat pracovníci obchodních divizí firmy a také zaměstnanci Johnson & Johnson regionálního centra, jehož činnost je zaměřena na poskytování interních služeb v oblasti financí, zajištění nákupu a řízení lidských zdrojů.

S dalšími zájemci Penta jedná. Podle Mravinace je velmi pravděpodobné, že se zopakuje situace z loňského roku, kdy byla budova sousední Aviatiky v době oficiálního otevření stoprocentně pronajata.

V příštím roce by mělo být v Praze dokončeno zhruba 200 tisíc metrů čtverečních nových kanceláří, asi pětkrát více než letos. Podle údajů sdružení Prague Research Forum, jehož členy jsou poradenské společnosti CBRE, Colliers International, Cushman & Wakefield, JLL a Knight Frank, se na konci prvního čtvrtletí pohybovalo nájemné v centru Prahy v rozmezí 18,50 až 19,50 eur (500 až 527 korun) za metr čtvereční a měsíc. Celková výměra moderních kancelářských budov v Praze na konci března činila 3 217 400 metrů čtverečních. Podíl volných kanceláří v Praze na konci prvního čtvrtletí činil 13,9 procenta a v porovnání s koncem roku 2015 klesl o 0,7 procentního bodu.

Penta je středoevropská investiční skupina, založená v roce 1994. Podniká zejména ve zdravotnictví, finančních službách, výrobě, maloobchodu a v realitním developmentu. Působí ve více než deseti zemích Evropy a má svoje zastoupení v Praze, Bratislavě, Varšavě a Mnichově.

Čtěte také:

BRAND24

Penta se vložila do projektu nové budovy na Vítězném náměstí

PPF prodala projekt chodovských mrakodrapů Karlu Pražákovi


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).