Menu Zavřít

Dopravní podnik má nového ekonomického ředitele

8. 10. 2016
Autor: DPP

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) má od pondělí 10. října nového ekonomického ředitele. Funkci získal Peter Hlaváč. Mezi jeho hlavní úkoly patří zvýšení efektivnosti hospodaření společnosti, příprava finančního plánu pro rok 2017 a příprava strategického výhledu hospodaření na následující období tří let.

„V dopravním podniku bych rád zúročil své zkušenosti načerpané na pozicích ve společnostech, kde jsem působil dříve. Věřím, že se mi podaří nastavit systém efektivní kontroly nákladů tak, aby se optimalizovalo hospodaření podniku ve prospěch hlavního města Prahy,“ uvedl Peter Hlaváč.

BRAND24

Peter Hlaváč zatím působil na různých vedoucích funkcích hlavně v papírenském průmyslu, ve společnostech Mondi SCP Ružomberok a SHP Harmanec a v oblasti energetiky ve společnosti SPP Distribúcia. Je absolventem Slovenské Technické Univerzity v Bratislavě a Institut Française du Petrol v Paříži.

Nejvýše postaveným manažerem dopravního podniku je v současnosti předseda představenstva Martin Gillar. Na starosti má úsek generálního ředitele. V čele podniku nahradil v květnu odvolaného ředitele Jaroslava Ďuriše.

Čtěte dále:

Rittig a dopravní podnik aneb Jak se dělí miliardy

Pokuta 8,5 milionu pro dopravní podnik platí


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).