Dobré jídlo u Anděla

17. září, 12:48 - Klára Donathová
17. září, 12:48

Prodejna potravin inspirovaná britským řetězcem Marks and Spencer. Ne vše stojí za to, ale nakoupíte tu dobře.

Když Delmart u Anděla otevřel, byla jsem nadšená. Stěžejní část nabídky byla původem z Čech, byl tu pult s masem, uzeninami a sýry, u kterého se dalo pohodlně nakoupit a nebyly tu šílené fronty. Ve srovnání s vedlejším Albertem prostě ráj. Některé ceny sice vůbec nedávaly smysl, ale dalo se tu celkem dobře nakoupit.

S postupem času se sortiment dost výrazně proměnil. Pult s masem, uzeninami a sýry zmizel a nahradily ho produkty balené. Nabídka ovoce a zeleniny je spíše za trest. Vedle exotického ovoce tu sice má své místo třeba kořenová zelenina, ale ta nebývá ani v dobré kondici ani česká. Proč, když jí teď přetékají stánky na trzích? Mívají tu ale i některé druhy, které se špatně shánějí, například topinambury, ze kterých můžete udělat skvělou polévku a výborné jsou i pečené spolu s kuřetem a jablky. Začátkem zimy tu vždy mívají pomeranče s chemicky neošetřenou kůrou za cenu pod 40 korun za kilogram, ideální na přípravu kandované kůry do vánočního cukroví nebo pomerančovou marmeládu.

Delmart Zlatý Anděl
Nádražní 344/25, Praha 5
tel: 420 730 871 699
email: prodejna.zlatyandel@delmart.cz
otevírací doba: Po–Pá: 7.00–22.00, So–Ne: 8.00–22.00

Dobrá je ale nabídka mléčných výrobků, včetně těch kozích. Koupíte tu výborný tvaroh, kefíry i mléko, některé mléčné výrobky i v bio kvalitě. Často sem chodím kupovat vejce od slepic z volného výběhu, které prodává Delmart pod vlastní značkou, ale odebírá je od farmy pana Kubáta z Jezera u Benešova. V sezóně se tato vejce dají koupit na trzích, ale v zimě je Delmart snad jediné místo, kde se dají v Praze sehnat.

Pravidelně sem také chodím kupovat farmářské kuře. I v tomto ohledu se sortiment dost často mění a navíc tu vedle bio nebo farmářských kuřat mají také ta konvenční, takže je při nákupu třeba dávat pozor, co vezmete do ruky. Už pár měsíců se v Delmartu prodávají kuřata z Rašovic, na jejichž kvalitu se spoléhají například i restaurace sítě Ambiente. Koupíte tu i hovězí a jehněčí maso v bio kvalitě, vepřové i některé ryby.

Za povšimnutí stojí i nabídka vlastního pečiva, včetně kváskového chleba, denně dodávaného z pekárny Delmartu v Čestlicích. Zkuste i místní koblihy s jahodovou nebo meruňkovou marmeládou smažené na přepuštěném másle, ale nestěžujte si, pokud si na nich vybudujete závislost.

Fajn jsou i připravené saláty, čerstvě lisované ovocné šťávy nebo sendviče. Nakoupíte tu i rýži, luštěniny, těstoviny, zkrátka celkem vše, co potřebujete k přípravě večeře nebo oběda. Za některé položky ovšem zaplatíte zbytečně vysoké ceny, tak vybírejte obezřetně.

Čtěte také:

Tahle kavárna už jméno nehledá

Chilli Point: Někdo to rád opravdu pálivé


Mohlo by vás zajímat

 Geolog Václav Cílek (foto Martin Pinkas/Euro)

Václav Cílek: Ocitáme se ve světě nerovnováhy

Hongkong - ilustrační foto

Ekonomicky nejsvobodnější zůstává Hongkong, Česko si výrazně polepšilo

 Twitter

Twitter je krok od převzetí. Zájem může mít Google i Salesforce

 Ilustrační foto

MMF: Řecko potřebuje výrazně snížit dluhovou zátěž

 Budova německé Commerzbank v Hamburku

Commerzbank bude propouštět. O práci přijde 5 tisíc lidí

Krávy, ilustrační foto

Čína zrušila zákaz hovězího z USA. Lační po mase z ciziny

  • Vlastimil Harapes: Nemám rád cyklostezky a chci zakázat…

  • František Stárek: Už jsem si myslel, že budu v klidu

  • Karolína Topolová: Dovoz ojetých aut se nevyplatí

  • Alexandra Kala: Sleva je u mě zakázané slovo

  • Radka Dohnalová: Lídři by měli rozvíjet své talenty a…

  • Václav Cílek: Vyhnuli jsme se Kurdistánu

  • Petr Lávička: České maso bývá předražené

  • Michal Horáček: Jen já a lidi

  • Miroslav Bárta: Káhiru dobylo jenom pár set jezdců

Hry pro příležitostné hráče