Menu Zavřít

Chilli Point: Někdo to rád opravdu pálivé

10. 9. 2016
Autor: Archiv

Restaurace, kde chilli dávají do všeho včetně polévek a dezertů. A není to vůbec špatné.

Chilli Point najdete na hlavní pražské turistické trase, na Havelském tržišti. Strategické umístění zaručuje restauraci dostatek hostů z řad zahraničních návštěvníků, ale za pozornost by měla stát i domácím. Tedy pokud máte rádi jídlo pikantní, vlastně dost pikantní. Na stejném místě kromě restaurace najdete i obchod s čerstvými chilli papričkami a výrobky z nich – různé omáčky, pesta nebo třeba čokolády.

Chilli Point
Havelská 521/8, Praha 1
tel.: 224 248 606
e-mail: info@chillipoint.cz
www.chillipoint.cz

Papričkami a ani ostatními prodejními položkami v místní kuchyni rozhodně nešetří. V žádném případě tedy nelze restauraci doporučit těm, kteří mají s pikantním jídlem problém. V menu se sice dočtete, že za 30 korun je možné pálivost pokrmu upravit. Předpokládá se však úprava směrem „nahoru“, i když by občas bylo vhodnější spíš na pálivosti ubrat.

Restaurace je poměrně malá, pár stolů v suterénu doplňuje několik venkovních stolků v poetické uličce V Kotcích. Stěny podniku zdobí výjevy pěstování, sběru a zpracování chilli. Menu je poměrně stručné a každým jídlem kuchař ukazuje, že vařit opravdu umí. I polední nabídka je nápaditá a na danou lokalitu až směšně levná.

Nadchla mě polévka z červené čočky a kokosového mléka – v podobě sympaticky nepříliš hustého krému s vajíčkem připraveným metodou sous-vide na 63 stupňů – zdobená praženým kokosem a prachem z černých oliv, za kterou jsem zaplatila jen 40 korun. Ani v ní samozřejmě papričky nechyběly, ale kokosové mléko jim značně ubíralo na síle, takže byla pálivá jen lehce.

 Hovězí loupaná plec s chili con carne Čokoládový fondán s chilli Habanero
Hovězí loupaná plec s chili con carne a čokoládový fondán s chilli Habanero

Ten den ji doplňovalo hlavní polední jídlo v podobě krůtího řízku v bylinkové strouhance s uzenou chilli papričkou Bhut Jolokia, doplněného vlašským salátem s jablky. Trojobal řízku už byl pálivý v mezích průměrné přijatelnosti, zatímco skvělý vlašský salát s jogurtem místo majonézy obsahoval vedle hrášku, cibule, šunky, plátků kořenové zeleniny, jablek a nakládaných okurek jen pár lehce pálivých kousků papriček.

Ze stálého menu je mým jednoznačným favoritem chili con carne, které jsem ochutnala v podobě většího kusu měkoučkého konfitovaného hovězího krku, tedy nikoli mletého masa ani ještě obvyklých nudliček, pokrytého křupavou slaninou s nezbytnými fazolemi a bramborovým a květákovým pyré. V omáčce nechybělo chilli Habanero, pikantní byla tak akorát a toto netradiční provedení známého pokrmu mě opravdu nadchlo.

Rozpačitá jsem byla z nejdražší položky v menu, kterou je steak (dle nabídky), v době mé návštěvy podávaný s lanýžovou omáčkou, bramborami Grenaille a restovanou zeleninou s šalotkovým pyré. Omáčka byla totiž tak pálivá, že pokrm byl na samé hraně konzumovatelnosti pro někoho, kdo má pálivé rád a je na ně zvyklý. Myslím, že by se v případě objednávky mělo dostat hostům od obsluhy minimálně upozornění, když ne přímo varování, protože já bych takové jídlo sama nesnědla, a to se pikantním chutím rozhodně nebráním. S výjimkou této výhrady nás při všech návštěvách obsluhovala velmi milá profesionální servírka, na které bylo vidět, že ji práce baví, a jídlo uměla prodat.

Chilli nechybí ani v dezertech, ale já přiznávám, že mi vždy bohatě stačilo to v předkrmech a hlavních jídlech, takže k ochutnání dezertů jsem se zatím nedostala.


Přečtěte si recenze na další restaurace:

Slibné Portfolio

Bistro Brixton Balls: Koule s koulema

CONTENT24

Jednooký král špičkové gastronomie sídlí v pražských Holešovicích


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).