Menu Zavřít

Vize Pirátů: průkazy, daně i registrace auta půjdou vyřídit přes internet

22. 6. 2017
Autor: čtk

Piráti ve volebním programu slibují, že umožní lidem vyřídit si přes internet průkazy, daně nebo registraci automobilu či psa. Chtějí také umožnit založení obchodní společnosti za jediný den. Prvních deset zájemců to může využít na jednom pirátských webů, uvedl dnes předseda Pirátů Ivan Bartoš.

„Ve svém programu počítáme s tím, že firmu musí jít založit online, s poplatkem do 500 korun a tento poplatek musí jít zaplatit kartou,“ uvedl Bartoš. V současnosti minimální povinné náklady na založení firmy včetně soudních a notářských poplatků činí 10 113 korun, podotkl Bartoš. Piráti to slibují realizovat v nynějších podmínkách do pěti dnů, běžnému žadateli by to trvalo až tři týdny.

Podívejte se na rozhovor Euro TV s Ivanem Bartošem:

Piráti v případě volebního úspěchu slibují prosadit, aby po úřadech obíhala data, ne lidé. Elektronickou cestou by mělo být možné vyřídit nové doklady včetně občanského a řidičského průkazu nebo cestovního pasu. „Například změna trvalého bydliště by neměla trvat více než deset minut,“ uvedl Bartoš. Lidé by podle něj měli mít možnost podat přes internet daňové přiznání, které by se mělo vejít na jednu stránku.

Piráti se rozhodli kandidovat do říjnových sněmovních voleb samostatně, dosud mají parlamentní zastoupení jen v Senátu. Podle průzkumů patří mezi strany, které mají šanci na překročení pětiprocentního limitu pro vstup do dolní parlamentní komory.

BRAND24

Piráti vyhlásili smělý cíl: ve volbách chtějí deset procent

 Předseda pirátské strany Ivan Bartoš

Co ve volebních programech slibují další strany?

ČSSD představila program. Slibuje průměrný plat 40 tisíc a progresivní zdanění

Zelení představili program. Chtějí univerzální důchod či volební právo od 16 let

Kampaň hnutí ANO se zaměří na daně a investice. Vyjde na 90 milionů

Neuhneme. TOP 09 představila volební heslo a plán přijetí eura

Vyšší mzdy, nižší daně a žádná povinnost přijmout euro: ODS představuje volební program


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).