Menu Zavřít

Trumpovo faux pas. Prezident USA nevybíravě odstrčil černohorského premiéra

26. 5. 2017
Autor: čtk

Americký prezident Donald Trump dnes vedle svého prvního projevu před lídry aliančních zemí upoutal pozornost rovněž nevybíravým gestem, které předvedl během prohlídky nové centrály NATO. Když se Trump v jednu chvíli nenacházel v čele skupiny státníků poblíž šéfa NATO, odstrčil černohorského premiéra a postavil se před něho. Na sociálních sítích to vyvolalo stovky převážně kritických komentářů.

Trump na videu zveřejněném na twitteru zezadu uchopí pravou paži zjevně překvapeného černohorského premiéra Duška Markoviće a aniž by mu věnoval jediný pohled či slovo vysvětlení, prodere se před něj k šéfovi aliance Jensi Stoltenbergovi.

BRAND24

„Nemohu se rozhodnout, jestli se mám smát, nebo brečet,“ napsala na twitteru v jedné ze stovek reakcí Američanka Tatia Singeltonová. Další lidé poznamenávali, že úroveň se koupit nedá, nebo označovali jeho chování za dětinské.

Marković: Neškodná situace
Podle černohorského premiéra Duška Markoviće bylo Trumpovo strčení „neškodnou situací“.

Premiér balkánské země prohlásil, že je přirozené, že prezident USA bude v první řadě. Černá Hora má nadále zájem o přátelství s Washingtonem, dodal.

O Trumpově působení na summitu NATO dále čtěte:

Dlužíte obrovské peníze! Trump se opřel do zemí NATO, které neplní závazky

Tusk se neshodl s Trumpem v pohledu na Rusko

Trump se poprvé setkal s Macronem. Vyzdvihl jeho „obrovské vítězství“


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).